ANASAYFA TARİFLER MEYVELİ TATLI TARİFLERİ ERİKLİ CRUMBLE

Erikli Crumble

Erikli crumble

İçerdiği vitamin ve mineraller sayesinde tam bir kalp dostu ve sindirim sisteminin en büyük yardımcısı olan erik aynı zamanda alzheimer, göz sağlığı, diyet programlarının gözdesi olarak da tüketilmesi gereken şahane bir lezzet. İngiliz mutfağından dünyaya yayılan crumble ise, hem hafif, hem de pratik bir tatlıdır. Malzemeler hazırsa, Aydan Üstkanat’tan kaşık kaşık yiyeceğiniz erikli crumble tarifine geçebiliriz.

Farklı versiyonları olan elmalı crumble, kayısı crumble ve armut crumble tarifine de göz atın.

Kaç
Kişilik

2 kişilik

Hazırlama
Süresi

30 dakika

Pişirme
Süresi

35 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Erikli Crumble Tarifi İçin malzemeler

  • 4-5 adet kırmızı erik
  • 1 kase frambuaz (Donmuş)
  • 1 kase mavi yemiş (Donmuş)
  • 2 adet mandalina veya yeşil limon kabuğu rendesi
  • 2 yemek kaşığı agave şurubu
  • 2 yemek kaşığı yulaf ezmesi

Hamur için

  • 75 g un
  • 40 g tereyağı (Soğuk)
  • 1 çay kaşığı agave şurubu veya şeker
  • 1/4 adet yumurta akı
  • 1/4 paket kabartma tozu
  • 1 çay kaşığı soğuk su 

Erikli Crumble Nasıl Yapılır?

  • Tereyağını rendeleyip tüm hamur malzemelerini bir kaba alarak yoğurun ve derin dondurucuya alın.
  • Eriklerin çekirdeklerini çıkartın ve küp şeklinde doğrayın. Bir kapta tüm meyveyi, agave şurubu ve mandalina kabuğunu karıştırın. Kaselere paylaştırın.
  • Dondurucudan çıkan hamuru bekletmeden üzerine rendeleyin.
  • Son olarak yulaf ezmesi de serpip üzeri kızarana kadar önceden ısıtılmış 180 derecedeki fırında yaklaşık 35 dakika pişirin.
  • Soğuyunca çia pudingi veya krema ile servis edin.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!