ANASAYFA TARİFLER DİYET YEMEKLERİ ARMUT CRUMBLE

Armut Crumble

Armut crumble

Gıda Mühendisi Dilge Gökçe’den meyveli tatlıların en lezzetlisi olan armut crumble tarifini sizlere sunuyoruz. İçinde armut olsun da ne olursa olsun diyenler için, nefis armutlu tatlılar sayfamızı buraya bırakıyoruz. 

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

40 dakika

Pişirme
Süresi

30 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Armut Crumble Tarifi İçin malzemeler

  • 2 adet armut
  • Yarım su bardağı badem unu
  • Yarım su bardağı yulaf ezmesi
  • 2 yemek kaşığı Hindistan cevizi yağı
  • 2 yemek kaşığı Hindistan cevizi şekeri (başka bir tatlandırıcı da kullanılabilir)
  • 1 avuç fındık
  • 1 tatlı kaşığı tarçın
  • Yarım muskat rendesi
  • 1 çay kaşığı vanilya

Armut Crumble Nasıl Yapılır?

  • Armutları ince doğrayıp, çekirdeklerini çıkarın ve tavada biraz şeker, tarçın ve muskat rendesiyle pişirin.
  • Fındıkları çok fazla ufalamadan, iri kalacak şekilde blender’dan geçirin.
  • Dilerseniz bıçakla doğrayın. Ardından kalan malzemeleri karıştırın.
  • Kum gibi, iki parmağınızla alıp bastırdığınızda hafifçe birleşecek kıvamlı bir hamur elde etmeye çalışın.
  • Eğer çok dağıldığını düşünüyorsanız 1-2 yemek kaşığı soğuk su ekleyin.
  • Hamuru hafifçe bastırarak, parçalar halinde pişmiş armutların üzerine gezdirin.
  • 180 derecede ısıtılmış fırında 25-30 dakika, hamurun üstü hafif altın rengi olana kadar kontrollü pişirin. Afiyet olsun.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!