ANASAYFA TARİFLER ÇAY SAATİ TARİFLERİ ŞEFTALİLİ KEK

Şeftalili Kek

Gülgiller familyasından olan şeftali,  A, C ve K vitamini bakımından zengin bir yaz meyvesidir. Dünyaya Çin üzerinden yayılmaya başladığı düşünülen bu meyve, ülkemizde en çok Akdeniz'de yetişir. Potasyum değeri yüksek olduğu için, cilt sağlığını koruyucu bir etkisi vardır. Şeftali, özellikle kek tariflerinde tercih edilir. Malzemeleriniz hazırsa, en taze meyvelerden hazırlanan şeftalili kek tarifine başlayabiliriz.

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

25 dakika

Pişirme
Süresi

35 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Tarif Defterime Ekle

Şeftalili Kek Tarifi İçin malzemeler

  • 3 yumurta
  • 2.5 su bardağı un
  • Yarım su bardağı ayçiçeği yağı
  • Yarım su bardağı süt
  • 4 şeftali
  • 1.5 su bardağı toz şeker
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya

Şeftalili Kek Nasıl Yapılır?

  • Yumurtaları ve şekeri derin bir karıştırma kabında köpük köpük oluncaya kadar çırpın.
  • Ayçiçeği yağı, süt ve vanilyayı da bu karışıma ilave edin ve çırpmaya devam edin.
  • Kullanacağınız unu, kabartma tozu ile harmanlayın ve yumurtalara ekleyerek karıştırın.
  • Şeftalilerden 3 tanesinin kabuklarını soyup küp şeklinde doğrayın ve hamura ekleyerek tahta kaşıkla yavaşça karıştırın.
  • Hamuru yağlanmış kek kalıbına dökün. Kalan şeftaliyi ince ince dilimleyin ve hamurun üzerine dizin. 180 dereceye ayarlı fırında 35 dakika pişirin.
  • Soğuyunca kalıptan çıkarıp dilimleyin. Şimdiden afiyet olsun.

Şeftalili Kek Tarifinin Püf Noktaları Nelerdir?

  • Tarife başlamadan önce tereyağı ve yumurtaların oda sıcaklığına gelmesini bekleyin.
  • Tarife başladığınızda fırını açabilirsiniz. Önceden ısıtılmış fırın ile kekiniz eşit derecede ve daha hızlı pişecektir.
  • Yumurta ve şekerin parça parça kalmamasına dikkat edin. Bunun için karıştırma işlemini mikserle yapabilirsiniz.
  • Tarifte verilen ölçüleri uygulayın. Karışım fazla sulu olursa az miktarda un ekleyerek koyulaştırabilirsiniz.
  • Hazırladığınız karışımın içinde topak kalmamasına özen gösterin. Topaklanma olursa hızlı bir şekilde karıştırarak topakları dağıtabilirsiniz.
  • Keki fırına atmadan önce kullanacağınız kalıbı mutlaka tereyağı ile yağlayın. Bu sayede kalıptan daha kolay bir şekilde çıkartabilirsiniz.
  • Şeftalilerin daha parlak ve lezzetli görünmesi için, fırından çıkardığınızda üzerine az miktarda bal sürebilirsiniz.

1 Porsiyon Şeftalili Kek Kaç Kaloridir?

  • Un, yağ ve şeker ile hazırlanan şeftalili kekin 100 gramı, yaklaşık 350 kaloridir. Kalori miktarını düşürmek için tatlı şeftali kullanarak, tarifteki şeker miktarını ölçülü bir şekilde azaltabilirsiniz.
  • Kilo kontrolünü dengede tutmak isteyenler için düşük kalorisiyle bilinen şekersiz kek tarifine göz atabilirsiniz.

    Birçok malzemeyle kolayca hazırlanan kek tarifleri sizin de damak zevkinize hitap ediyorsa, dünyaca popüler bol soslu ıslak kek veya portakal jöleli kek tarifine göz atabilir ve yeni lezzetler keşfedebilirsiniz.
Yorumlar

Misafir 12 Ekim 2016, 16:54

ben yaptım muhteşem oldu.teşekkürler

Misafir 12 Ekim 2016, 17:07

ben de yaptım ve çok sevdim teşekkür ederim :) =)

Misafir 12 Ekim 2016, 17:08

çok hafif tam bir yaz keki oldu.teşekkürler

Misafir 12 Ekim 2016, 17:15

ben yaptım çokgüzel oldu

Misafir 12 Ekim 2016, 17:18

bn henuz yapicam ama dusundugum gibi cok guzel olucak tesekkur ederim

Misafir 12 Ekim 2016, 17:19

ben de yapacagim simdi tesekkurler

narcosis 12 Ekim 2016, 17:20

ben bu keki yıllardır yapıyorum çok güzel oluyo ben ekstradan haşhaş ta koyuyorum hamura çok güzel gözüküyor

Misafir 12 Ekim 2016, 17:27

sızın elınızden zehır olsa yenır

Misafir 12 Ekim 2016, 17:27

bızde yapıyoruz ayol kek

Misafir 12 Ekim 2016, 17:39

Şekeri bir bardak olsa olurmu acaba

Misafir 12 Ekim 2016, 17:39

Krem Şnati Neden Yok Malzemelerde ????

Misafir 12 Ekim 2016, 17:39

süt yerine yoğurt tercih etsem nasıl olur ki sizce:)


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!