Elmalı İrmik Tatlısı

Kaç
Kişilik
4 kişilik
Hazırlama
Süresi
20 dakika
Pişirme
Süresi
30 dakika

Elmalı İrmik Tatlısı Tarifi İçin malzemeler
- 30 g ince çekilmiş ceviz içi
- 120 g tereyağı
- 200 g irmik
- 1 yemek kaşığı toz tarçın
- 800 ml elma suyu
- 150 g toz şeker
Üzeri için
- Meyveli dondurma
- Nane yaprakları
Elmalı İrmik Tatlısı Nasıl Yapılır?
- İnce çekilmiş ceviz içini tereyağında kavurun. Cevizler kavrulmaya başlayınca irmik ve tarçını ilave edin. İrmiğin rengi kahverengi oluncaya kadar kavurun. Ayrı bir sos tenceresinde elma suyu ve şekeri kaynatın. Kaynayan elma suyunu rengi koyulaşan irmiklerin üzerine döküp sürekli karıştırarak pişirmeye devam edin. İrmik elma suyunu tamamen çekinceye kadar karıştırarak pişirin. Kapağını kapatıp ocaktan alın ve 15 dakika dinlendirin.
- Dinlenen tatlıyı kaselere paylaştırın. Soğuyuncaya kadar oda sıcaklığında bekletin. Soğuyan tatlıları servis tabaklarına ters çevirin. Üzerlerini birer top meyveli dondurma ve nane yaprakları ile süsleyerek servis yapın.

Dergide bu ay neler var?
EN ÇOK OYLANANLAR