ANASAYFA TARİFLER MİLFÖYLÜ TARİFLER KIYMALI YUFKA KESESİ

Kıymalı Yufka Kesesi

Kıymalı yufka kesesi nasıl yapılır, hangi malzemeler kullanılır? Çay sohbetlerine eşlik edecek kıymalı yufka kesesi tarifine geçebiliriz.

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

15 dakika

Pişirme
Süresi

20 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Kıymalı Yufka Kesesi Tarifi İçin malzemeler

  • 2 yufka
  • 1 küçük soğan
  • 2 çorba kaşığı sıvıyağ
  • 250 gr yağsız kıyma
  • 4 yumurta sarısı
  • 4 dal maydanoz
  • Tuz
  • Karabiber

Kıymalı Yufka Kesesi Nasıl Yapılır?

  • Bir yufkayı dörde katlayın. Tam ortasına kenarları kıvrımlı 20-22 cm çapında bir kase ya da kalıp kapatıp çevresinden bıçakla kesin.
  • 4 yuvarlak yufka parçası elde edin. Diğer yufkayı da aynı şekilde hazırlayın.
  • Soğanı kıyın. Sıvıyağı tavada kızdırıp soğanı pembeleştirin. Kıymayı ilave edin. Tuz ve karabiber ekleyip suyunu bırakıp çekene kadar kavurun.
  • Yuvarlak kesilmiş yufka parçalarını ikişer ikişer ayırın. Ortalarına 2-3 kaşık kavrulmuş kıyma koyup 1 yumurta sarısını üzerine ilave edin.
  • Yufkayı etrafından ortaya doğru büzerek torba ağzı şeklinde kapatıp maydanoz sapı ile bağlayın.
  • Bu şekilde 4 börek hazırlayıp yağlanmış fırın tepsisine dizin. Önceden ısıtılmış 200 dereceye ayarlı fırında 15-20 dakika pişirip sıcak servis yapın.

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!