ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ TATLI TARİFLERİ PASTA TARİFLERİ MEYVELİ PANKEK PASTA

> MEYVELİ PANKEK PASTA
4 Kişilik
Hazırlama -
Pişirme -

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Meyveli pankek pasta tarifi için malzemeler

Hamur için

  • 2 yumurta
  • 1 su bardağı süt
  • 1.5 çay bardağı toz şeker
  • 1 çay bardağı ayçiçeği yağı
  • 1 paket vanilya
  • Yarım paket kabartma tozu
  • 1 su bardağı un

Dolgusu için

  • 500 gr çilek 4 kivi
  • 300 ml krema
  • 1 yemek kaşığı pudra şekeri
Meyveli pankek pasta Nasıl Yapılır

Yumurta, şeker ve vanilyayı mikserle çırpın. Ayçiçeği yağı, süt, un ve kabartma tozu ekleyip karıştırın. 22 cm’lik yapışmaz yüzeyli tavayı hafif yağlayıp ısıtın ve hamurun 1/3’ünü tavaya yayın. Önlü arkalı kızarıncaya kadar pişirin. Kalan hamuru iki seferde aynı şekilde pişirin. Soğumaya bırakın. Krema ve şekeri mikserle iyice çırpın. Meyveleri küp şeklinde doğrayın. Pankeklerden birini servis tabağına alın. Kremanın 1/3’ünü ayırıp yarısını kekin üzerine yayın. Meyvelerin yarısını serpiştirin. Üzerine tekrar kek yerleştirip işlemi tekrarlayın. Ayırdığınız kremayı en üste sıvayıp çilek ve çiçekler ile süsleyin. Buzdolabında soğuttuktan sonra servis yapın.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.