ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ TATLI TARİFLERİ DİĞER TATLI TARİFLERİ PİRİNÇ UNLU MUHALLEBİ

PİRİNÇ UNLU MUHALLEBİ

Pirinç unlu muhallebi
5 Kişilik
Hazırlama 20 dakika
Pişirme 25 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Pirinç unlu muhallebi tarifi için malzemeler
  • 1 lt süt
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1.5 su bardağı pirinç unu
  • 1 çubuk vanilya

Üzeri için:

  • 1 çay kaşığı tarçın
Pirinç unlu muhallebi Nasıl Yapılır

  • Pirinç unu ve şekeri bir tencereye aktarın. 1 çay bardağı kadar sütü, pirinç unu ve şekerle karıştırın. Kalan sütü de yine karıştırarak ilave edin.
  • Vanilya çubuğunu ortadan ikiye bölün ve taneleri bıçağın tersi ile süte ilave edin. Kaynayana kadar karıştırmaya devam edin. Kaynadıktan sonra ocağın altını kapatın ve karıştırmayı sürdürün.
  • Kaynadıktan sonra ocaktan alın ve 2-3 dakika daha karıştırın. Kaselere pay ederek oda sıcaklığına geldikten sonra buzdolabında 1-2 saat soğutun. Üzerine toz tarçın serperek servis edin.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!