ANASAYFA TARİFLER MEYVELİ TATLI TARİFLERİ ARMUT MARMELADI

Armut Marmeladı

Kaç
Kişilik

8 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Tarif Defterime Ekle

Armut Marmeladı Tarifi İçin malzemeler

  • 2 kg armut
  • 1.5 su bardağı toz şeker
  • 1 paket vanilya
  • 1 çay kaşığı toz kakule
  • 2 tatlı kaşığı limon suyu
  • 1 tutam tuz

Armut Marmeladı Nasıl Yapılır?

Armutların kabuklarını soyup küçük doğrayın ve mutfak robotunda çekerek püre haline getirin. Armut püresi, şeker, tuz, vanilya, kakule ve limon suyunu ekleyip orta ateşte kaynayıncaya kadar pişirin. Kaynayınca ocağın ateşini kısıp iyice katılaşıncaya kadar yaklaşık 2 saat pişirin. Servis yapın.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!