ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ TATLI TARİFLERİ MEYVELİ TATLILAR ARMUT MARMELADI

Armut marmeladı

Kaç
Kişilik

8 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Armut marmeladı tarifi için malzemeler

  • 2 kg armut
  • 1.5 su bardağı toz şeker
  • 1 paket vanilya
  • 1 çay kaşığı toz kakule
  • 2 tatlı kaşığı limon suyu
  • 1 tutam tuz

Armut marmeladı Nasıl Yapılır

Armutların kabuklarını soyup küçük doğrayın ve mutfak robotunda çekerek püre haline getirin. Armut püresi, şeker, tuz, vanilya, kakule ve limon suyunu ekleyip orta ateşte kaynayıncaya kadar pişirin. Kaynayınca ocağın ateşini kısıp iyice katılaşıncaya kadar yaklaşık 2 saat pişirin. Servis yapın.
Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için çerez politikamızı inceleyebilirsiniz.