ANASAYFA TARİFLER KEK TARİFLERİ PORTAKALLI VE BADEMLİ BROWNİE

Portakallı Ve Bademli Brownie

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Portakallı Ve Bademli Brownie Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • 100 gr kabuksuz badem
  • 135 gr tereyağı
  • 135 gr pudra şekeri
  • 1 portakalın rendelenmiş kabuğu
  • 4 yumurta (akları ve sarıları ayrılmış)
  • 150 gr portakallı çikolata
  • 135 gr toz badem
  • 2 çay kaşığı portakal suyu
  • 40 gr un
  • 1 tutam tuz

Üzeri için

  • 100 gr bitter çikolata
  • 120 ml krema
  • 15 ml bal
  • 15 gr tereyağı

Portakallı Ve Bademli Brownie Nasıl Yapılır?

Fırını 170 dereceye ayarlayın. 20 cm x 20 cm ölçülerinde bir kalıba yağlı kağıt serin. Bademleri yapışmaz yüzeyli tavada kavurup soğumaya bırakın. Tereyağı, şeker ve portakal suyu ile rendelenmiş kabuğunu mikserle iyice çırpın. Teker teker yumurta sarılarını ekleyip çırpmaya devam edin. Çikolatayı benmari usulü eritip karışıma ekleyin. Un ve toz bademi ilave edin. Kuru ve temiz bir kapta yumurta aklarını 1 tutam tuz ile katılaşıncaya kadar çırpın. Çikolata karışımına ekleyip spatula ile çırpmadan yavaşça karıştırın. Bademleri ekleyip hamuru kalıba aktarın ve 30-40 dakika pişirin. Üzeri için krema ve balı sos tenceresine alıp kaynamaya bırakın. Çikolatayı ekleyip eriyinceye kadar karıştırın. Tereyağını ekleyin ve karıştırmaya devam edin. Ocaktan alıp soğumaya bırakın. Kekin üzerine döküp servis yapın.

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!