Karabuğdaylı Muffin

Karabuğdaylı Muffin
13 Kasım 2023

ABD kökenli bir hamur işi olan muffin, görünümü ile keki andırmaktadır. Küçük porsiyonlarda sunulan muffinler, hem tatlı, hem de tuzlu olabilir. Küçük yağlı kağıtların içerisinde pişirilen muffinler, özellikle çayın yanında servis edilir. Malzemeler hazırsa, Uzm. Dr. Tuba Kayan Tapan'dan gluten intoleransı olanlara özel karabuğdaylı muffin tarifine geçebiliriz.

Gluten alerjisi olan kişiler için glutensiz pankek ve glutensiz krem şokola tarifini de buraya bırakıyoruz.

Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 25 dakika
Kaç Kişilik: 3 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 3 Kişi Kaydetti
Karabuğdaylı Muffin için

Malzemeler

  • 4 adet yumurta
  • 1 su bardağı şeker veya 1 su bardağı kuru üzüm
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • Yarım su bardağı süt
  • 2 su bardağı karabuğday unu
  • Yarım su bardağı damla çikolata veya 6 adet doğranmış kayısı
  • 1 yemek kaşığı kakao
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
Karabuğdaylı Muffin

Nasıl Yapılır

  1. Bir kaseye aldığınız yumurta ve şekeri çırpın. Ardından içerisine sıvı yağ ve sütü ekleyin.
  2. Karabuğday unu, kakao, damla çikolata, vanilya ve kabartma tozunu da ilave edin.
  3. Muffin kalıplarını yağlayıp, karışımı içerisine aktarın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişirin.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo