ANASAYFA TARİFLER KEK TARİFLERİ KARABUĞDAYLI MUFFİN

Karabuğdaylı Muffin

Karabuğdaylı Muffin

ABD kökenli bir hamur işi olan muffin, görünümü ile keki andırmaktadır. Küçük porsiyonlarda sunulan muffinler, hem tatlı, hem de tuzlu olabilir. Küçük yağlı kağıtların içerisinde pişirilen muffinler, özellikle çayın yanında servis edilir. Malzemeler hazırsa, Uzm. Dr. Tuba Kayan Tapan'dan gluten intoleransı olanlara özel karabuğdaylı muffin tarifine geçebiliriz.

Gluten alerjisi olan kişiler için glutensiz pankek ve glutensiz krem şokola tarifini de buraya bırakıyoruz.

Kaç
Kişilik

3 kişilik

Hazırlama
Süresi

15 dakika

Pişirme
Süresi

25 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Karabuğdaylı Muffin Tarifi İçin malzemeler

  • 4 adet yumurta
  • 1 su bardağı şeker veya 1 su bardağı kuru üzüm
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • Yarım su bardağı süt
  • 2 su bardağı karabuğday unu
  • Yarım su bardağı damla çikolata veya 6 adet doğranmış kayısı
  • 1 yemek kaşığı kakao
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya

Karabuğdaylı Muffin Nasıl Yapılır?

  • Bir kaseye aldığınız yumurta ve şekeri çırpın. Ardından içerisine sıvı yağ ve sütü ekleyin.
  • Karabuğday unu, kakao, damla çikolata, vanilya ve kabartma tozunu da ilave edin.
  • Muffin kalıplarını yağlayıp, karışımı içerisine aktarın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişirin.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!