ANASAYFA TARİFLER SÜTLÜ TATLILAR GLUTENSİZ KREM ŞOKOLA

Glutensiz Krem Şokola

Glutensiz Krem Şokola

Dr. Tuba Kayan Tapan'dan afiyetle yiyebileceğiniz nefis bir tatlı tarifini sizlere sunuyoruz. Gluten içermeyen krem şokola, süt, mısır nişastası ve pirinç unu ile hazırlanır. Kakao ve çikolata ile tatlandırılan glutensiz krem şokolanın üzerini, sevdiğiniz meyvelerle süsleyebilirsiniz. Malzemeler hazırsa, glutensiz krem şokola tarifinin detaylarına geçebiliriz.

Orijinal krem şokola tarifine göz atmayı da  unutmayın.

Kaç
Kişilik

2 kişilik

Hazırlama
Süresi

10 dakika

Pişirme
Süresi

20 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Glutensiz Krem Şokola Tarifi İçin malzemeler

  • 1 litre süt
  • 3 yemek kaşığı mısır nişastası
  • 2 yemek kaşığı pirinç unu
  • 1 su bardağı şeker
  • 3 yemek kaşığı kakao (25g)
  • 80 gram bitter çikolata

Glutensiz Krem Şokola Nasıl Yapılır?

  • Tencereye çikolata hariç tüm malzemeleri koyun, karıştırın ve kaynayıp koyulaşana kadar pişirin.
  • Muhallebi kıvamına gelen tatlıya çikolata ekleyin ve karıştırarak erimesini sağlayın.
  • Soğuduktan sonra istediğiniz şekilde süslemesini yapıp servis edebilirsiniz.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!