ANASAYFA TARİFLER KEK TARİFLERİ KAKAOLU ISLAK KEK

Kakaolu Islak Kek

Yemek stilisti İnci Bak'tan nefis mi nefis ıslak kek tarifi ile karşınızdayız. Dünyanın en beğenilen tatlıları arasında yer alan ıslak kek, 'brownie' ismiyle de bilinir. Genellikle çikolata, vişne ya da kakao ile hazırlanır. Listedeki malzemelere göz attıysanız, evde kakaolu ıslak kek yapımı için tarif detaylarına geçebiliriz.

Çay saatlerinde hazırlayabileceğiniz kek tarifleri mi arıyorsunuz? Ev yapımı ıslak kek tarifine göz atabilirsiniz.

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

40 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Kakaolu Islak Kek Tarifi İçin malzemeler

  • 250 ml eritilmiş margarin
  • 2 su bardağı pudra şekeri
  • 3/4 su bardağı kakao
  • 1.5 su bardağı süt
  • 4 yumurta
  • 2 su bardağı un
  • 1 paket hamur kabartma Tozu
  • 1 paket şekerli vanilin
  • Dondurma
  • File Antep fıstığı

Kakaolu Islak Kek Nasıl Yapılır?

  • Fırını 180 dereceye ayarlayın. Margarin, pudra şekeri, kakao ve sütü mikser yardımıyla çırpın. Hazırladığınız sostan 2 su bardağını bir kenara ayırın.
  • Kalan karışıma yumurtalar, un, hamur kabartma tozu ve şekerli vanilini ekleyin ve karıştırın. Hamuru 23x28 cm ebatlarında yağlanmış bir cam kalıba doldurun.
  • Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 35-40 dakika pişirin. Fırından aldığınız sıcak kekin üzerine ayırdığınız kakaolu sosu dökün (kekin içine rahatça akabilsin diye birkaç yerinden bıçakla delin).
  • 1 saat bekletin. Dilimledikten sonra üzerine Antep fıstığı serpip yanında dondurmayla birlikte servis yapın. Afiyet olsun.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!