ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ TATLI TARİFLERİ KEK TARİFLERİ KAKAOLU ISLAK KEK

Kakaolu Islak Kek

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Kakaolu Islak Kek tarifi için malzemeler

  • 250 ml eritilmiş margarin
  • 2 su bardağı pudra şekeri
  • 3/4 su bardağı kakao
  • 1.5 su bardağı süt
  • 4 yumurta
  • 2 su bardağı un
  • 1 paket hamur kabartma Tozu
  • 1 paket şekerli vanilin
  • Dondurma
  • File Antep fıstığı

Kakaolu Islak Kek Nasıl Yapılır

Fırını 180 dereceye ayarlayın. Margarin, pudra şekeri, kakao ve sütü mikser yardımıyla çırpın. Hazırladığınız sostan 2 su bardağını bir kenara ayırın. Kalan karışıma yumurtalar, un, hamur kabartma tozu ve şekerli vanilini ekleyin ve karıştırın. Hamuru 23x28 cm ebatlarında yağlanmış bir cam kalıba doldurun. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 35-40 dakika pişirin. Fırından aldığınız sıcak kekin üzerine ayırdığınız kakaolu sosu dökün (kekin içine rahatça akabilsin diye birkaç yerinden bıçakla delin). 1 saat bekletin. Dilimledikten sonra üzerine Antep fıstığı serpip yanında dondurmayla birlikte servis yapın.
Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için çerez politikamızı inceleyebilirsiniz.