ANASAYFA TARİFLER KEK TARİFLERİ KAÇAMAK

Kaçamak

Balkan ülkelerinde sık sık tüketilen kaçamak yemeği, 'mamaliga' ismiyle de bilinir. Özellikle Edirne, Çanakkale, Kırklareli ve Denizli yörelerinde tüketilir. Ana malzemesi mısır unudur. Hazırsanız, kaçamak yemeği nasıl yapılır birlikte görelim.

Kaç
Kişilik

0 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Kaçamak Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • 8 su bardağı su
  • Aldığı kadar mısır unu
  • 20 gr tereyağı
  • Tuz

Üzeri için

  • Lor peyniri

Kaçamak Nasıl Yapılır?

  • Suyu bir tencereye alıp kaynatın. Tuzunu ekleyip karıştırın. Mısır ununu azar azar eklerken tahta kaşıkla sürekli karıştırın.
  • Kek hamuru kıvamına gelince tahta kaşığı 2-3 yerine batırıp 1 dakika daha  pişirerek suyunu çektirin. Katılaşınca ocaktan alıp tepsiye boşaltın.
  • Tereyağını bir tavada kızdırıp üzerine gezdirin. Tahta kaşıkla yedirerek iyice karıştırın. Kaşığın sırtı  ile üzerini düzeltin. Lor peyniri serpiştirip sıcak olarak servis yapın.

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için çerez politikamızı inceleyebilirsiniz.