Yoğurtlu Kek

Yoğurtlu Kek
26 Kasım 2023

Mutfağa yeni girmeye başlayan ve kolay tarifler denemek isteyenler için oldukça pratik bir tarifimiz var. Evde süt yoksa ve az malzeme ile kolay bir kek yapmak istiyorsanız, yoğurtlu kek tam size göre. Sulu yoğurt ile hazırlanan bu kek, yoğun aromalı ve yumuşacıktır. Özellikle çay saatlerinde ve misafir ağırlarken sunulabilir. Mis gibi kokusuyla tüm evi saran yoğurtlu kek, yaklaşık 40-45 dakika gibi bir sürede sofralardaki yerini alır. Malzemeleriniz hazırsa, yumuşacık kıvamıyla yoğurtlu kek tarifine geçebiliriz.

1 Dilim Yoğurtlu Kek Kaç Kalori?

  • Yoğurtlu kekin bir dilimi, yaklaşık 150 kaloridir. Karbonhidrat değeri yüksek olduğu için, bir öğünde en fazla iki dilim tüketilmelidir.

Alternatif olarak çilekli melek kek ve browni tadında ıslak kek tarifini de deneyin.

Hazırlanma Süresi : 10 dakika
Pişirme Süresi : 35 dakika
Kaç Kişilik: 8 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 2 Kişi Kaydetti
Yoğurtlu Kek için

Malzemeler

  • 3-3.5 su bardağı un
  • 3 adet yumurta
  • 1 su bardağı yoğurt (sulu kıvamda)
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya

Üzeri için:

  • Pudra şekeri
  • Meyve parçaları (isteğe göre)
Yoğurtlu Kek

Nasıl Yapılır

  1. İlk olarak bir kabın içerisine yumurtaları kırın ve üzerine toz şekeri ilave edin.
  2. Çırpıcı veya mikser yardımıyla karışımı özdeşleşene kadar çırpın.
  3. Daha sonra üzerine vanilya, sıvı yağ ve yoğurdu ekleyin. Karıştırmaya devam edin.
  4. Kabartma tozunu da ekledikten sonra unu azar azar ekleyerek çırpın.
  5. Yoğun ve akışkan bir kıvam elde edinceye kadar karıştırın.
  6. Kek kalıbını unlayın ve yağlayın. Hazırladığınız kek harcını kalıba dökün.
  7. Önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında kekinizi 30-40 dakika kadar pişirin.
  8. Pişen keki soğumaya bırakın. Afiyet olsun.
Servis Önerisi

Soğuduğunda üzerine pudra şekeri ve meyve parçaları ekleyebilirsiniz. Dilimleyerek servis edin.

Püf Noktası
  • Tarifte kullanacağınız malzemelerin oda sıcaklığında olmasına dikkat edin.
  • Yoğurdun sulu kıvamda olması için yoğurt suyundan ilave edin. Böylece kekiniz daha yumuşak olacaktır.
  • Unu tek seferde eklemek yerine, eleyerek yavaş yavaş ilave edin.
  • Harcın kıvamı çok sıvı olursa, un ekleyebilirsiniz.
  • Fırını önceden ısıtarak kekin eşit pişmesini sağlayabilirsiniz.
  • Pudra şekerini kekiniz tamamen soğuduğunda ilave edin. Aksi takdirde sıcakta eriyecektir.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo