ANASAYFA TARİFLER KEK TARİFLERİ TEPSİDE KEK

Tepside Kek

Tepside Kek

Aniden gelen misafirlerinize kolayca hazırlayabileceğiniz bir kek tarifi ile karşınızdayız. Kısa sürede hazırlanan kek harcını fırına attıktan sonra size yalnızca pişmesini beklemek kalıyor. Çayın en lezzetli eşlikçisi olan tepside keki, sade veya kakaolu hazırlayabilirsiniz. Biz çilek ile tatlandırsak da, mevsimin en taze meyvelerini kullanarak daha farklı aromalar katabilirsiniz. Peki, tepside kek nasıl yapılır? Malzemeler hazırsa, püf noktalarıyla adım adım tepside kek tarifinin detaylarına geçebiliriz.

Pratik kek tarifleri arayanlar için nefis tava keki ve muzlu çikolatalı kek tarifini öneriyoruz.

Kaç
Kişilik

10 kişilik

Hazırlama
Süresi

15 dakika

Pişirme
Süresi

35 dakika

sgencel Yemek yapmaya bayılırım. Tatlılar ve Osmanlı mutfağı favorimdir.
11 Tarif       14 Takipçi

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Tarif Defterime Ekle

Tepside Kek Tarifi İçin malzemeler

  • 3 su bardağı un
  • 1.5 su bardağı süt
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 1.5 su bardağı toz şeker
  • 3 adet yumurta
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 1 çay kaşığı karbonat

Üzeri için:

  • 1 paket krem şanti
  • Çilek dilimleri
  • Çilek sosu

Tepside Kek Nasıl Yapılır?

  • Geniş bir kabın içerisine yumurta ve toz şekeri alın. Köpükleninceye kadar çırpın.
  • Üzerine süt ve sıvı yağı ekleyerek çırpmaya devam edin.
  • Karbonat, kabartma tozu ve unu elekten geçirerek karışıma ekleyin. 
  • Kek harcı yoğun bir kıvam alana kadar çırpın.
  • Hazırladığınız kek harcını, yağlanmış borcam veya bir tepsiye dökün.
  • Keki, 170 dereceli fırında 35 dakika kadar pişirin.
  • Çıkarttığınızda üzerine çatal ile delikler açın ve çilek sosunu üzerinde gezdirin.
  • Keki soğuması için 15 dakika buzdolabında bekletin.
  • Soğuyan kekin üzerine hazır krem şanti dökün ve her köşesine yayın.
  • Çilekleri küçük parçalar halinde dilimleyin ve kekin üzerine yerleştirin. Afiyet olsun.

Tepside Kek Tarifinin Püf Noktaları Nelerdir?

  • Pişirme esnasında ilk 20 dakika boyunca fırının kapağını açmayın.
  • Unu azar azar ekleyerek kıvamını daha iyi bir şekilde ayarlayabilirsiniz.
  • Topaklanma oluşmaması için mikser kullanabilirsiniz.
  • Kekinizi frambuaz, çikolata ve böğürtlen gibi farklı soslarla tatlandırabilirsiniz.
  • Krem şanti kullanmak istemiyorsanız, sosu döktükten sonra meyveleri serpiştirin.

1 Dilim Çilekli Kek Kaç Kalori?

  • Çilekli kekin bir dilimi, yaklaşık 180 kaloridir. Kullanılan malzemeye göre kalori değeri değişebilir.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!