ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ TATLI TARİFLERİ DİĞER TATLI TARİFLERİ ZERDE

Zerde

Zerde

Kaç
Kişilik

5 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

25 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Zerde tarifi için malzemeler

  • 1 su bardağı pirinç
  • 10 su bardağı su
  • 1.5 su bardağı toz şeker
  • 2 yemek kaşığı gül suyu
  • 1-2 tutam safran (Cinsine göre miktarı değişebilir)

Üzeri için

  • Kavrulmuş dolmalık fıstık
  • Kuş üzümü
  • Hindistan cevizi rendesi

Zerde Nasıl Yapılır

  • Pirinci iyice yıkayıp süzün ve bir tencereye alın. Suyunu ilave edip orta ateşte kaynamaya bırakın. Pirinçler yumuşadığında toz şekeri, gül suyunu ve safranı ekleyin. Birkaç taşım kaynatıp ocaktan alın ve servis kaselerine paylaştırın. Soğuyunca üzerini kavrulmuş dolmalık fıstık, kuş üzümü ve Hindistan cevizi rendesi ile süsleyin. Buzdolabına alıp, iyice soğuduktan sonra servis yapın.
Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.