ANASAYFA TARİFLER ÇİKOLATALI TATLI TARİFLERİ KAKAOLU FINDIK KREMASI

Kakaolu Fındık Kreması

Kakaolu Fındık Kreması

Sabah kahvaltılarının en sevilen tarifleri arasında yer alan kakaolu fındık kremasını evde kendi ellerinizle hazırlamaya ne dersiniz? Marketlerde kavanozlar halinde satılan kakaolu fındık kremasını, fındık, bitter çikolata ve kakao ile kısa sürede hazırlayabilirsiniz. Kavanozlar hazırlandıysa, kakaolu fındık kreması nasıl yapılır birlikte görelim.

Çikolata ile yapabileceğiniz ev yapımı çikolata sosu ve çikolatalı fondü tarifini de defterinize ekleyin.

Kaç
Kişilik

8 kişilik

Hazırlama
Süresi

10 dakika

Pişirme
Süresi

5 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Kakaolu Fındık Kreması Tarifi İçin malzemeler

  • 200 gr fındık
  • 80 gr bitter çikolata
  • 1 su bardağı pudra şekeri
  • 1 paket vanilya
  • 1 çay bardağı süt
  • 2 yemek kaşığı kakao

Kakaolu Fındık Kreması Nasıl Yapılır?

  • Fırın tepsisine yağlı kağıt yerleştirin. Üzerine fındıkları tek sıra olacak şekilde yayın. 180 derecede ısıtılmış fırında 15 dakika süreyle kavurun.
  • Fındıkları fırından alıp ılındırın. Mutfak robotuna alıp robotun en hızlı ayarında 5 dakika çekin. Fındıkların yağı ortaya çıkıp macun kıvamına gelecektir.
  • Bitter çikolatayı küçük parçalar şeklinde kırıp cam kase içine alın.
  • Cam kaseyi içinde kaynar su bulunan bir tencerenin üzerine yerleştirin. Çikolatayı arada bir karıştırarak eritin.
  • Fındıkların üzerine ekleyin. Robotu 5 dakika daha çalıştırıp fındıkla çikolatanın karışmasını sağlayın.
  • Pudra şekeri, vanilya, süt ve kakaoyu ekleyip robotu tekrar çalıştırmaya devam edin. Tamamen karıştıktan sonra bir kavanoza doldurun. Afiyet olsun.

Kakaolu Fındık Kreması Tarifinin Püf Noktaları Nelerdir?

  • Verilen ölçülerden ortalama 1 kavanoz kakaolu fındık kreması hazırlanmaktadır.
  • Hazırladığınız kakaolu fındık kremasını oda sıcaklığında veya buzdolabında muhafaza edebilirsiniz.
  • Çok tatlı olmasını istemiyorsanız, pudra şekeri miktarını azaltabilirsiniz.
  • Tarifte kullanılan fındıklar ne kadar yağlıysa, çikolatanın tadı da o kadar lezzetli olur.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!