ANASAYFA TARİFLER ÇİKOLATALI TATLI TARİFLERİ FINDIKLI TRÜF

Fındıklı Trüf

Fındıklı trüf

Sevgili Elif Edes Tapan’dan damakları şenlendirecek harika bir tarifle karşınızdayız. Bitter çikolata, kakao, krema ve fındık ile hazırlanan trüf, atıştırmalık olarak sunulur. İsteğe göre dışı badem, kakao, hindistan cevizi gibi farklı malzemelere batırılabilir. Özellikle davet sofralarında ikramlık olarak yer alan fındıklı trüf, kürdan batırılarak da servis edilebilir. Malzemeler hazırsa, fındıklı trüf yapımı için tarif detaylarına geçebiliriz.

Alternatif olarak kahveli portakallı truff ve bisküvili çikolata topları tarifimize göz atabilirsiniz.

Kaç
Kişilik

25 kişilik

Hazırlama
Süresi

40 dakika

Pişirme
Süresi

10 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Fındıklı Trüf Tarifi İçin malzemeler

  • 150 g bitter çikolata (İnce kıyılmış)
  • 1 yemek kaşığı kakao
  • 75 ml krema
  • 20-25 adet fındık

Bulamak için

  • 2-3 yemek kaşığı kakao
  • 2-3 yemek kaşığı toz fındık
  • 2-3 yemek kaşığı file badem
  • 2-3 yemek kaşığı Hindistan cevizi
  • 2-3 yemek kaşığı file Antep fıstığı

Fındıklı Trüf Nasıl Yapılır?

  • Kremayı bir sos tenceresine alarak ısıtın ve çikolatayı ilave ettikten sonra karıştırarak eritin.
  • En son kakaoyu ekleyerek karıştırın. Sığ bir kaba aktarın ve en az 1 saat, mümkünse 1 gece boyunca buzdolabında bekletin.
  • Fındıkları tavada kavurun.
  • Soğumuş çikolata karışımından ufak parçalar alın ve ortalarına birer adet fındık koyarak top sekli verin ve bir tepsiye alarak 1 saat süreyle buzdolabında bekletin.
  • Soğumuş fındık toplarını önce kakaoya daha sonra da tercihinize göre badem, Hindistan cevizi veya Antep fıstığına bulayın.
  • Servis edene kadar buzdolabında bekletin. Afiyet olsun
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!