ANASAYFA TARİFLER SİZDEN TATLI TARİFLERİ BİSKÜVİLİ ÇİKOLATA TOPLARI

Bisküvili Çikolata Topları

Bisküvili Çikolata Topları

Tatlı krizlerine son verecek enfes atıştırmalık bir tarif. Üstelik hazırlaması da oldukça kolay.

Alternatif olarak yulaflı çikolata topları ve sabayon soslu çikolata toplarını deneyebilirsiniz.

Kaç
Kişilik

8 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

5 dakika

Aslican Çikolatalı tatlılara bayılırım.
12 Tarif       13 Takipçi

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Bisküvili Çikolata Topları Tarifi İçin malzemeler

  • 2 paket petibör bisküvi
  • Yarım bardak süt
  • 4 yemek kaşığı toz şeker
  • 3 tatlı kaşığı kakao
  • 125 gr. tereyağı
  • 90 gr. sütlü çikolata

Üzeri için:

  • 1 su bardağı hindistan cevizi

Bisküvili Çikolata Topları Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle sos tenceresini ocağa alın ve içine tereyağını aktararak eritin. Üzerinde oluşan köpükleri kaşıkla atın.
  • Tereyağı erirken çikolatayı küçük parçalar halinde bölün.
  • Eriyen tereyağını ocaktan alın ve içine çikolata parçalarını atarak karıştırın.
  • Geniş bir kabın içerisinde petibör bisküvileri kırın. Dilerseniz, toz haline de getirebilirsiniz.
  • Üzerine kakao, kavrulmuş ceviz ve sütü ekleyerek karıştırın.
  • Ardından çikolatalı karışımı bisküvilerin üzerine yavaş yavaş ekleyin ve karıştırın.
  • Yoğun kıvam alan harcı, malzemeler özdeşleşene kadar yoğurun.
  • Avuç içinizi hafifçe suyla ıslatın. Bisküvili harçtan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartıp elinizde yuvarlayın.
  • Tüm harcı çikolata topu haline getirin. Bir kaseye hindistan cevizini dökün.
  • Hazırladığınız topları hindistan cevizine bulayarak servis edin. Afiyet olsun.
  • Tarifte ceviz yerine badem, sütlü çikolata yerine bitter çikolata da kullanabilirsiniz.
  • Bu ölçülerle ortalama 25-30 adet çikolata topu hazırlanmaktadır.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!