Süt Helvası

09 Ekim 2020 tarihinde güncellendi.
Süt Helvası

Bursa'nın meşhur lezzeti, süt helvası. Yok böyle bir şey!

Yorumlarda buluşalım..

Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 20 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
Editör Notu: Birbirinden lezzetli tariflerimiz sayesinde hazırlaması en zor yemekleri bile olabilecek en kolay, hızlı ve pratik şekilde hazırlayabilirsiniz.
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Süt Helvası için

Malzemeler

  • 2 yemek kaşığı tereyağı 
  • Yarım su bardağı un
  • 1 kilo süt
  • 1 su bardağı şeker 
  • 1 paket vanilya 

Üzerine sürmek için:

  • Çok az tereyağ 
Süt Helvası

Nasıl Yapılır

  1. Tereyağı ile un 10 dakika rengi değişmeden kavrulur.
  2. Bu arada süt başka bir tencerede kaynama noktasına getirilir.
  3. Sonra süt kavrulan una eklenip kaynatılır 5 dakika kadar
  4. Altı kapatılıp mikserle çırpılarak hem havalandırılır hem de biraz ılıtılır.
  5. Kaselere boşaltılıp su dolu tepsiye dizilir tepsideki su kasenin altında kalacak.
  6. Fırının ızgara kısmı üst kısmı açılıp tereyağı sürdüğümüz süt helvaları kızartılır 
  7. Kızarınca fırından çıkartılır. Afiyet olsun.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo