ANASAYFA TARİFLER SİZDEN TATLI TARİFLERİ SÜT HELVASI

Süt Helvası

Süt helvası

Bursa'nın meşhur lezzeti, süt helvası. Yok böyle bir şey!

Yorumlarda buluşalım..

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

30 dakika

Pişirme
Süresi

20 dakika

5 Tarif       3 Takipçi

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Süt Helvası Tarifi İçin malzemeler

  • 2 yemek kaşığı tereyağı 
  • Yarım su bardağı un
  • 1 kilo süt
  • 1 su bardağı şeker 
  • 1 paket vanilya 

Üzerine sürmek için:

  • Çok az tereyağ 

Süt Helvası Nasıl Yapılır?

  • Tereyağı ile un 10 dakika rengi değişmeden kavrulur.
  • Bu arada süt başka bir tencerede kaynama noktasına getirilir.
  • Sonra süt kavrulan una eklenip kaynatılır 5 dakika kadar
  • Altı kapatılıp mikserle çırpılarak hem havalandırılır hem de biraz ılıtılır.
  • Kaselere boşaltılıp su dolu tepsiye dizilir tepsideki su kasenin altında kalacak.
  • Fırının ızgara kısmı üst kısmı açılıp tereyağı sürdüğümüz süt helvaları kızartılır 
  • Kızarınca fırından çıkartılır. Afiyet olsun.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!