Kahvaltı Pidesi

Kahvaltı için seçenek bulmakta hep zorlanıyoruz. Hepimizin bildiği ancak kahvaltıda yemeyi hiç düşünmediği leziz bir tarifle geldim!
Alternatif olarak yağlı pide ve patatesli kır pidesi tarifine de göz atın.
Kaç
Kişilik
4 kişilik
Hazırlama
Süresi
20 dakika
Pişirme
Süresi
20 dakika

Kahvaltı Pidesi Tarifi İçin malzemeler
Hamuru için:
- 1 su bardağı yoğurt
- 1 yumurta beyazı (sarısını üzerine süreceğiz)
- 1 yemek kaşığı pekmez
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 paket kabartma tozu
- 3 su bardağı un (tam buğday, beyaz, size kalmış)
İçi için:
- 1 adet kırmızı kapya biber
- 1 adet çarliston biber
- 2 kibrit kutusu beyaz peynir (ufalanmış)
- Maydanoz, dereotu
Üzeri için:
- Ayırdığımız yumurta sarısı
- Susam, çörek otu, keten tohumu
Kahvaltı Pidesi Nasıl Yapılır?
- Hamuru için öncelikle zeytinyağı, yoğurt ve yumurtayı karıştıralım.
- Ardından kalan malzemeleri üzerine ekleyelim ve yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğuralım.
- İç malzemesini hazırlarken hamuru biraz dinlendirmeye bırakalım.
- Hamurdan küçük parçalar alıp merdane yardımıyla oval şekilde açalım, içerisine malzemeleri koyalım ve pide şekli verecek şekilde kapatalım.
- Pidelerimizin üzerine yumurta sarısı sürüp tercihe göre susam, çörek otu, keten tohumu serpelim.
- Önceden ısıtılmış 180 derece fırında kızarana kadar pişirelim. Afiyet Olsun!

Dergide bu ay neler var?
EN ÇOK OYLANANLAR