Patatesli Mayalı Poğaça

Patatesli Mayalı Poğaça
03 Kasım 2021

Yumuşacık lezzetli poğaça.👌

Hazırlanma Süresi : 1 saat 30 dakika
Pişirme Süresi : 45 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Patatesli Mayalı Poğaça için

Malzemeler

  • 1 su bardağı ılık su
  • 1 su bardağı ılık süt 
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 paket instant maya
  • 1 tutam şeker
  • Tuz
  • Un (aldığı kadar)

İç Harç İçin:

  • 5 adet patates
  • Karabiber
  • Pul biber
  • Tuz

Üzeri İçin:

  • Yoğurt
  • Sıvı Yağ
  • Çörekotu
  • Susam
Patatesli Mayalı Poğaça

Nasıl Yapılır

  1. Hamur İçin: Su, süt, sıvı yağ, instant maya, şeker ve tuz genişçe bir kaba koyulur, elle karıştırılır.
  2. Azar azar un eklenerek hamur yoğrulur ve yumuşak bir hamur elde edilir.
  3. Hamurun üzeri iyice sarılarak mayalanması için bekletilir. Dilerseniz fırınınızı kısık ayarda biraz ısıtıp kapatarak hamurunuzu fırınınızın içinde  mayalamaya bırakabilirsiniz.
  4. İç Harç İçin: Patatesler küp küp doğranır üzerine tuz eklenerek buhar pişirme aparatında yumuşayana kadar pişirilir.
  5. Patatesler sıcakken  kaşık yardımıyla ezilir ve baharatlar eklenir.
  6. Poğaçanın yapımı: Mayalanan hamur biraz daha unlanır ve yoğurulur. Hamur bezelere ayrılır.
  7. Bezeler merdane yardımıyla ne çok ince ne çok kalın olacak şekilde açılır . Hamura sıvı yağ sürülür ,ortasına yayılarak  hazırlanan iç harç koyulur, sarılır, içe doğru katlanarak salyangoz şekli verilir.
  8. Yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizilir. Dizme işleminden sonra üzerine yoğurt sürülür, yağ sürülür.(Dilerseniz üzerine yumurta sarısı sürebilirsiniz, ben yumurta sevmediğim için yoğurt kullandım).
  9. Susam ve çörekotu serpilir. Daha önce ısıtılmış 180 derece fırında pişirilir. Servis edilir.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo