ANASAYFA TARİFLER SİZDEN KAHVALTILIK TARİFLER PATATESLİ MAYALI POĞAÇA

Patatesli Mayalı Poğaça

PATATESLİ MAYALI POĞAÇA

Yumuşacık lezzetli poğaça.👌

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

1 saat 30 dakika

Pişirme
Süresi

45 dakika

74 Tarif       11 Takipçi

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Patatesli Mayalı Poğaça Tarifi İçin malzemeler

  • 1 su bardağı ılık su
  • 1 su bardağı ılık süt 
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 paket instant maya
  • 1 tutam şeker
  • Tuz
  • Un (aldığı kadar)

İç Harç İçin:

  • 5 adet patates
  • Karabiber
  • Pul biber
  • Tuz

Üzeri İçin:

  • Yoğurt
  • Sıvı Yağ
  • Çörekotu
  • Susam

Patatesli Mayalı Poğaça Nasıl Yapılır?

  • Hamur İçin: Su, süt, sıvı yağ, instant maya, şeker ve tuz genişçe bir kaba koyulur, elle karıştırılır.
  • Azar azar un eklenerek hamur yoğrulur ve yumuşak bir hamur elde edilir.
  • Hamurun üzeri iyice sarılarak mayalanması için bekletilir. Dilerseniz fırınınızı kısık ayarda biraz ısıtıp kapatarak hamurunuzu fırınınızın içinde  mayalamaya bırakabilirsiniz.
  • İç Harç İçin: Patatesler küp küp doğranır üzerine tuz eklenerek buhar pişirme aparatında yumuşayana kadar pişirilir.
  • Patatesler sıcakken  kaşık yardımıyla ezilir ve baharatlar eklenir.
  • Poğaçanın yapımı: Mayalanan hamur biraz daha unlanır ve yoğurulur. Hamur bezelere ayrılır.
  • Bezeler merdane yardımıyla ne çok ince ne çok kalın olacak şekilde açılır . Hamura sıvı yağ sürülür ,ortasına yayılarak  hazırlanan iç harç koyulur, sarılır, içe doğru katlanarak salyangoz şekli verilir.
  • Yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizilir. Dizme işleminden sonra üzerine yoğurt sürülür, yağ sürülür.(Dilerseniz üzerine yumurta sarısı sürebilirsiniz, ben yumurta sevmediğim için yoğurt kullandım).
  • Susam ve çörekotu serpilir. Daha önce ısıtılmış 180 derece fırında pişirilir. Servis edilir.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!