Tüm Tarifler
Lezzetli Haberler
Yazarlar
Üye Girişi
Ara
Tüm Kategoriler
Ana Yemek
15789 Tarif
Çocuk
379 Tarif
Çorba
1457 Tarif
Diyet
4445 Tarif
Dünya Mutfaklarından
2672 Tarif
Hafif Yemekler
66 Tarif
İçecek
1474 Tarif
Pratik Yemek
7483 Tarif
Salata ve Meze
1557 Tarif
Sos
515 Tarif
Tatlı
10718 Tarif
Yöresel
2086 Tarif
Popüler Tarifler
Sade Omlet
Dana Stragonof
Anasayfa
Tarifler
Sizden Et Yemekleri
Yufkalı Bezelyeli Kuzu Kebabı
Yufkalı Bezelyeli Kuzu Kebabı
14 Şubat 2021 tarihinde güncellendi.
elif enul
Alternatif olarak
yufkada kuzu kebabı tarifine
de göz atın.
Hazırlanma Süresi :
25 dakika
Pişirme Süresi :
30 dakika
Kaç Kişilik:
6 Kişilik
Editör Notu:
Birbirinden lezzetli tariflerimiz sayesinde hazırlaması en zor yemekleri bile olabilecek en kolay, hızlı ve pratik şekilde hazırlayabilirsiniz.
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?
Tarif Defterime Kaydet
Tarif Defterimden Sil
Malzemelere Geç
Yapılış Adımlarına Geç
Lezzet Trendleri
Latte Pasta Tarifi
Elmalı Rulo Pasta Tarifi
Üzümlü Kurabiye Tarifi
Mısır Gevrekli Islak Kek Tarifi
Muhallebili Milföy Tarifi
Fit Mozaik Pasta Tarifi
Şef Hazer Amani Kimdir?
Kokina Buketi Nasıl Saklanır?
3 Aralık Masterchef Türkiye'de 4. Ceketi Kim Kazandı?
Turşuyu Ne Sertleştirir?
Atom Mezesi Yapmak İçin 5 Tüyo
Un Helvası Yapmanın Püf Noktaları
Yufkalı Bezelyeli Kuzu Kebabı için
Malzemeler
500 gram kuzu kuşbaşı
1 su bardağı bezelye
1 adet havuç
1 adet soğan
1 adet sarı biber
4 adet sivri biber
1 tepeleme yemek kaşığı salça
2 tatlı kaşığı zeytinyağı
1/2 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı kekik
2 adet yufka
Yufkalı Bezelyeli Kuzu Kebabı
Nasıl Yapılır
Bir tencereye bezelye ve küp doğranmış havucu alıp bir taşım haşlayın (10 dakika dan fazla olmasın).
Ayrı bir tencerede zeytinyağı ve soğanı alıp kavurmaya başlayın.
Kavrulan soğanın üzerine ince doğranmış biberleri ekleyin ve kavurmaya devam.
Ardından 500 gram kuşbaşı eti ekleyin. Kavurmaya devam edin.
Ardından salçasını koyun ve iyice karıştırın, haşlanmış ve süzülmüş bezelyeler ile havucu da ekleyin.
Suyu azsa çok çok az su ekleyin. Kapağını kapatıp pişmeye bırakın. Pişip suyunu çeken yemeği hafif soğumaya bırakın.
Yufkaları 4'e bölün. Üzerine sürmek için zeytinyağı ve su karışımı hazırlayın.
2 kaşık yağ, 2 kaşık su yeterli olacaktır. Yufkaya bu sostan hafifçe sürün.
Bir dolu tahta kaşık kadar yemeği alıp yufkanın yayıyormuş gibi olan kenarına yayın.
Sigara böreği mantığı ile kenarlardan katlayıp yavaşça dürüm gibi sarın. Ardında bıçakla eşit parçalara bölün.
Tabanını yağladığınız fırın kabına yan yana gelecek şekilde dizin.
Tüm tepsi dolunca üzerine kalan sostan fırça yardımıyla hafifçe sürün ki üzeri kurumasın.
Tarif Kategorileri
Akşam Yemeği
Et Tarifleri
Sizden Lezzetler
Kebap Tarifleri
Kırmızı Et Yemekleri
Sizden Et Yemekleri
Yorumlar
Benzer Tarifler
Et Yemeği Tarifleri
115 Dakika
Rezeneli Etli Portakallı Pirinç Salatası
Promedia
Et Yemeği Tarifleri
80 Dakika
Köfteli Güveç
yemekrecetem
Et Yemeği Tarifleri
55 Dakika
Malatya Kebap
Hakan_44
Et Yemeği Tarifleri
45 Dakika
İslim Kebabı
Healtyfood
Et Yemeği Tarifleri
60 Dakika
Kajun Baharatlı Tavuk
evrimtugce
Et Yemeği Tarifleri
19 Dakika
İncik
ChefMahmutCayli
Künye
İletişim
Aydınlatma Metni
Gizlilik
Çerez Politikası
Çerezleri Sıfırla
Teşekkür ederiz.