En İyi Üyeler
Tüm Tarifler
Lezzetli Haberler
Yazarlar
Üye Girişi
Ara
Tüm Kategoriler
Ana Yemek
13817 Tarif
Çocuk
374 Tarif
Çorba
1211 Tarif
Diyet
4398 Tarif
Dünya Mutfaklarından
2242 Tarif
Hafif Yemekler
53 Tarif
İçecek
1405 Tarif
Pratik Yemek
4876 Tarif
Salata ve Meze
1225 Tarif
Sos
464 Tarif
Tatlı
8480 Tarif
Yöresel
1958 Tarif
Popüler Tarifler
Kars Ketesi
Yer Elması Salatası
Anasayfa
Tarifler
Sizden Et Yemekleri
Yufkalı Bezelyeli Kuzu Kebabı
Yufkalı Bezelyeli Kuzu Kebabı
elif enul
14 Şubat 2021
Alternatif olarak
yufkada kuzu kebabı tarifine
de göz atın.
Hazırlanma Süresi :
25 dakika
Pişirme Süresi :
30 dakika
Kaç Kişilik:
6 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?
Tarif Defterime Kaydet
Tarif Defterimden Sil
Malzemelere Geç
Yapılış Adımlarına Geç
Lezzet Trendleri
Fırında barbunya
İmam bayıldı
Poutine
Etli bamya yemeği
Kerebiç
Fırında Karışık Sebze
Ekim Ayı Sebze ve Meyveleri Nelerdir?
Ankara Kahvaltı Mekanları: Ankara'nın En İyi 11 Kahvaltı Mekanı
Masterchef 2024 Yarışmacıları: Masterchef Ana Kadrosu Belli Oldu!
Makarna Sosları: Farklı ve Kolay 21 Nefis Makarna Sosu Tarifleri
Diyete Uygun Hafif Kahvaltı Tarifleri: 21 Sağlıklı Tarif
Kuşadası'nda Ne Yenir, Nerede Yenir: En İyi 12 Lezzet Durağı
Yufkalı Bezelyeli Kuzu Kebabı için
Malzemeler
500 gram kuzu kuşbaşı
1 su bardağı bezelye
1 adet havuç
1 adet soğan
1 adet sarı biber
4 adet sivri biber
1 tepeleme yemek kaşığı salça
2 tatlı kaşığı zeytinyağı
1/2 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı kekik
2 adet yufka
Yufkalı Bezelyeli Kuzu Kebabı
Nasıl Yapılır
Bir tencereye bezelye ve küp doğranmış havucu alıp bir taşım haşlayın (10 dakika dan fazla olmasın).
Ayrı bir tencerede zeytinyağı ve soğanı alıp kavurmaya başlayın.
Kavrulan soğanın üzerine ince doğranmış biberleri ekleyin ve kavurmaya devam.
Ardından 500 gram kuşbaşı eti ekleyin. Kavurmaya devam edin.
Ardından salçasını koyun ve iyice karıştırın, haşlanmış ve süzülmüş bezelyeler ile havucu da ekleyin.
Suyu azsa çok çok az su ekleyin. Kapağını kapatıp pişmeye bırakın. Pişip suyunu çeken yemeği hafif soğumaya bırakın.
Yufkaları 4'e bölün. Üzerine sürmek için zeytinyağı ve su karışımı hazırlayın.
2 kaşık yağ, 2 kaşık su yeterli olacaktır. Yufkaya bu sostan hafifçe sürün.
Bir dolu tahta kaşık kadar yemeği alıp yufkanın yayıyormuş gibi olan kenarına yayın.
Sigara böreği mantığı ile kenarlardan katlayıp yavaşça dürüm gibi sarın. Ardında bıçakla eşit parçalara bölün.
Tabanını yağladığınız fırın kabına yan yana gelecek şekilde dizin.
Tüm tepsi dolunca üzerine kalan sostan fırça yardımıyla hafifçe sürün ki üzeri kurumasın.
Tarif Kategorileri
Akşam Yemeği
Et Tarifleri
Sizden Lezzetler
Kebap Tarifleri
Kırmızı Et Yemekleri
Sizden Et Yemekleri
Yorumlar
Benzer Tarifler
Et Yemeği Tarifleri
115 Dakika
Rezeneli Etli Portakallı Pirinç Salatası
Promedia
Et Yemeği Tarifleri
80 Dakika
Köfteli Güveç
yemekrecetem
Et Yemeği Tarifleri
55 Dakika
Malatya Kebap
Hakan_44
Et Yemeği Tarifleri
45 Dakika
İslim Kebabı
Healtyfood
Et Yemeği Tarifleri
60 Dakika
Kajun Baharatlı Tavuk
evrimtugce
Et Yemeği Tarifleri
19 Dakika
İncik
ChefMahmutCayli
Künye
İletişim
Aydınlatma Metni
Gizlilik
Çerez Politikası
Çerezleri Sıfırla
Teşekkür ederiz.