İmsakiye
Tüm Tarifler
Lezzetli Haberler
Yazarlar
Üye Girişi
Ara
Tüm Kategoriler
Ana Yemek
14263 Tarif
Çocuk
374 Tarif
Çorba
1281 Tarif
Diyet
4404 Tarif
Dünya Mutfaklarından
2347 Tarif
Hafif Yemekler
53 Tarif
İçecek
1416 Tarif
Pratik Yemek
5293 Tarif
Salata ve Meze
1302 Tarif
Sos
471 Tarif
Tatlı
8893 Tarif
Yöresel
1989 Tarif
Popüler Tarifler
Düğün Çorbası
Mantar Dolması
Anasayfa
Tarifler
Sizden Et Yemekleri
Yufkalı Bezelyeli Kuzu Kebabı
Yufkalı Bezelyeli Kuzu Kebabı
elif enul
14 Şubat 2021
Alternatif olarak
yufkada kuzu kebabı tarifine
de göz atın.
Hazırlanma Süresi :
25 dakika
Pişirme Süresi :
30 dakika
Kaç Kişilik:
6 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?
Tarif Defterime Kaydet
Tarif Defterimden Sil
Malzemelere Geç
Yapılış Adımlarına Geç
Lezzet Trendleri
Şile Paprika (Peynirli Biber Isıtması)
Sahur keki
Geleli Kebabı
Macar Gulaş
Etli Soğan Yahnisi
Portakallı Magnolia
Mart Ayı Sebze ve Meyveleri
Alkolsüz Kokteyl Tarifleri: Ev Yapımı 20 Farklı Kokteyl Tarifi
Patates Borani Yapmanın Püf Noktaları
Bugün Ne Pişirsem, Ne Yemek Yapsam Diyenler İçin 65 Nefis Tarif
Çilek Yetiştiriciliği: Saksıda Çilek Nasıl Yetiştirilir?
Kolay Meze Tarifleri: 30 Dakika Altı 18 Meze Tarifi
Yufkalı Bezelyeli Kuzu Kebabı için
Malzemeler
500 gram kuzu kuşbaşı
1 su bardağı bezelye
1 adet havuç
1 adet soğan
1 adet sarı biber
4 adet sivri biber
1 tepeleme yemek kaşığı salça
2 tatlı kaşığı zeytinyağı
1/2 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı kekik
2 adet yufka
Yufkalı Bezelyeli Kuzu Kebabı
Nasıl Yapılır
Bir tencereye bezelye ve küp doğranmış havucu alıp bir taşım haşlayın (10 dakika dan fazla olmasın).
Ayrı bir tencerede zeytinyağı ve soğanı alıp kavurmaya başlayın.
Kavrulan soğanın üzerine ince doğranmış biberleri ekleyin ve kavurmaya devam.
Ardından 500 gram kuşbaşı eti ekleyin. Kavurmaya devam edin.
Ardından salçasını koyun ve iyice karıştırın, haşlanmış ve süzülmüş bezelyeler ile havucu da ekleyin.
Suyu azsa çok çok az su ekleyin. Kapağını kapatıp pişmeye bırakın. Pişip suyunu çeken yemeği hafif soğumaya bırakın.
Yufkaları 4'e bölün. Üzerine sürmek için zeytinyağı ve su karışımı hazırlayın.
2 kaşık yağ, 2 kaşık su yeterli olacaktır. Yufkaya bu sostan hafifçe sürün.
Bir dolu tahta kaşık kadar yemeği alıp yufkanın yayıyormuş gibi olan kenarına yayın.
Sigara böreği mantığı ile kenarlardan katlayıp yavaşça dürüm gibi sarın. Ardında bıçakla eşit parçalara bölün.
Tabanını yağladığınız fırın kabına yan yana gelecek şekilde dizin.
Tüm tepsi dolunca üzerine kalan sostan fırça yardımıyla hafifçe sürün ki üzeri kurumasın.
Tarif Kategorileri
Akşam Yemeği
Et Tarifleri
Sizden Lezzetler
Kebap Tarifleri
Kırmızı Et Yemekleri
Sizden Et Yemekleri
Yorumlar
Benzer Tarifler
Et Yemeği Tarifleri
115 Dakika
Rezeneli Etli Portakallı Pirinç Salatası
Promedia
Et Yemeği Tarifleri
80 Dakika
Köfteli Güveç
yemekrecetem
Et Yemeği Tarifleri
55 Dakika
Malatya Kebap
Hakan_44
Et Yemeği Tarifleri
45 Dakika
İslim Kebabı
Healtyfood
Et Yemeği Tarifleri
60 Dakika
Kajun Baharatlı Tavuk
evrimtugce
Et Yemeği Tarifleri
19 Dakika
İncik
ChefMahmutCayli
Künye
İletişim
Aydınlatma Metni
Gizlilik
Çerez Politikası
Çerezleri Sıfırla
Teşekkür ederiz.