ANASAYFA TARİFLER SİZDEN ET YEMEKLERİ YUFKALI BEZELYELİ KUZU KEBABI

Yufkalı Bezelyeli Kuzu Kebabı

Yufkalı Bezelyeli Kuzu Kebabı

Alternatif olarak yufkada kuzu kebabı tarifine de göz atın.

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

25 dakika

Pişirme
Süresi

30 dakika

4 Tarif       1 Takipçi

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Yufkalı Bezelyeli Kuzu Kebabı Tarifi İçin malzemeler

  • 500 gram kuzu kuşbaşı
  • 1 su bardağı bezelye
  • 1 adet havuç
  • 1 adet soğan
  • 1 adet sarı biber
  • 4 adet sivri biber
  • 1 tepeleme yemek kaşığı salça
  • 2 tatlı kaşığı zeytinyağı
  • 1/2 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı kekik
  • 2 adet yufka

Yufkalı Bezelyeli Kuzu Kebabı Nasıl Yapılır?

  • Bir tencereye bezelye ve küp doğranmış havucu alıp bir taşım haşlayın (10 dakika dan fazla olmasın).
  • Ayrı bir tencerede zeytinyağı ve soğanı alıp kavurmaya başlayın.
  • Kavrulan soğanın üzerine ince doğranmış biberleri ekleyin ve kavurmaya devam.
  • Ardından 500 gram kuşbaşı eti ekleyin. Kavurmaya devam edin.
  • Ardından salçasını koyun ve iyice karıştırın, haşlanmış ve süzülmüş bezelyeler ile havucu da ekleyin.
  • Suyu azsa çok çok az su ekleyin. Kapağını kapatıp pişmeye bırakın. Pişip suyunu çeken yemeği hafif soğumaya bırakın.
  • Yufkaları 4'e bölün. Üzerine sürmek için zeytinyağı ve su karışımı hazırlayın.
  • 2 kaşık yağ, 2 kaşık su yeterli olacaktır. Yufkaya bu sostan hafifçe sürün.
  • Bir dolu tahta kaşık kadar yemeği alıp yufkanın yayıyormuş gibi olan kenarına yayın.
  • Sigara böreği mantığı ile kenarlardan katlayıp yavaşça dürüm gibi sarın. Ardında bıçakla eşit parçalara bölün.
  • Tabanını yağladığınız fırın kabına yan yana gelecek şekilde dizin.
  • Tüm tepsi dolunca üzerine kalan sostan fırça yardımıyla hafifçe sürün ki üzeri kurumasın.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!