Yufkalı Bezelyeli Kuzu Kebabı

Alternatif olarak yufkada kuzu kebabı tarifine de göz atın.
Kaç
Kişilik
6 kişilik
Hazırlama
Süresi
25 dakika
Pişirme
Süresi
30 dakika

Yufkalı Bezelyeli Kuzu Kebabı Tarifi İçin malzemeler
- 500 gram kuzu kuşbaşı
- 1 su bardağı bezelye
- 1 adet havuç
- 1 adet soğan
- 1 adet sarı biber
- 4 adet sivri biber
- 1 tepeleme yemek kaşığı salça
- 2 tatlı kaşığı zeytinyağı
- 1/2 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı kekik
- 2 adet yufka
Yufkalı Bezelyeli Kuzu Kebabı Nasıl Yapılır?
- Bir tencereye bezelye ve küp doğranmış havucu alıp bir taşım haşlayın (10 dakika dan fazla olmasın).
- Ayrı bir tencerede zeytinyağı ve soğanı alıp kavurmaya başlayın.
- Kavrulan soğanın üzerine ince doğranmış biberleri ekleyin ve kavurmaya devam.
- Ardından 500 gram kuşbaşı eti ekleyin. Kavurmaya devam edin.
- Ardından salçasını koyun ve iyice karıştırın, haşlanmış ve süzülmüş bezelyeler ile havucu da ekleyin.
- Suyu azsa çok çok az su ekleyin. Kapağını kapatıp pişmeye bırakın. Pişip suyunu çeken yemeği hafif soğumaya bırakın.
- Yufkaları 4'e bölün. Üzerine sürmek için zeytinyağı ve su karışımı hazırlayın.
- 2 kaşık yağ, 2 kaşık su yeterli olacaktır. Yufkaya bu sostan hafifçe sürün.
- Bir dolu tahta kaşık kadar yemeği alıp yufkanın yayıyormuş gibi olan kenarına yayın.
- Sigara böreği mantığı ile kenarlardan katlayıp yavaşça dürüm gibi sarın. Ardında bıçakla eşit parçalara bölün.
- Tabanını yağladığınız fırın kabına yan yana gelecek şekilde dizin.
- Tüm tepsi dolunca üzerine kalan sostan fırça yardımıyla hafifçe sürün ki üzeri kurumasın.

Dergide bu ay neler var?
EN ÇOK OYLANANLAR