ANASAYFA TARİFLER BÖREK TARİFLERİ YUFKADA KUZU KEBABI

Yufkada Kuzu Kebabı

Kaç
Kişilik

8 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

25 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Tarif Defterime Ekle

Yufkada Kuzu Kebabı Tarifi İçin malzemeler

  • 1.5 kg kuzu kuşbaşı
  • 4 yufka
  • 3 soğan
  • 4 diş sarımsak
  • 2 çorba kaşığı sıvıyağ
  • Yarım demet maydanoz
  • 2 domates
  • 1 çorba kaşığı domates salçası
  • Yarım su bardağı su
  • 1 yumurta sarısı
  • Tuz
  • Karabiber

Domatesli sos için:

  • 1 çorba kaşığı domates salçası
  • 3 domates
  • 1 çorba kaşığı sıvıyağ
  • 2 dal maydanoz
  • Tuz
  • Karabiber

Yufkada Kuzu Kebabı Nasıl Yapılır?

  • Soğan ve sarımsakları soyup kıyın. Maydanozu temizleyip kıyın. Domatesleri soyup küp küp doğrayın.
  • Bir kaşık sıvıyağı tavada ısıtıp soğan ve sarımsağı sote edin. Eti ekleyip suyunu salıp çekinceye kadar kavurun.
  • Domates, salça, maydanoz, yarım bardak sıcak su, tuz ve karabiber ilave edip etler yumuşayıncaya kadar pişirin.
  • Yufkalardan ikisini arasına yağ sürerek üst üste yayın. Diğer iki yufkaya da aynı işlemi uygulayıp yufkaları dörde kesin.
  • Ortalarına etli malzemeyi paylaştırıp paket şeklinde kapatın. Her yufka paketinin üst kısmının ortasını artı (+) şeklinde bıçakla kesip uçlarını dışa doğru kıvırın.
  • Yağlanmış fırın tepsisine dizip üzerlerine yumurta sarısı sürün. Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında kızarıncaya kadar pişirin.
  • Sos için domatesleri soyup küp küp doğrayın. Maydanozu temizleyip kıyın. Domates, salça, maydanoz, sıvıyağ, tuz ve karabiberi bir tavaya alıp sos kıvamında pişirin.
  • Yufkalı kebabı servis tabağına alıp domates sosu ile sıcak servis yapın.

Afiyet olsun.

Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!