ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ HAMURİŞİ TARİFLERİ BÖREK TARİFLERİ YUFKADA KUZU KEBABI

Yufkada kuzu kebabı

Kaç
Kişilik

8 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

25 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yufkada kuzu kebabı tarifi için malzemeler

  • 1.5 kg kuzu kuşbaşı4 yufka3 soğan4 diş sarımsak2 çorba kaşığı sıvıyağYarım demet maydanoz2 domates1 çorba kaşığı domates salçasıYarım su bardağı su1 yumurta sarısıTuz
  • karabiberDomatesli sos için: 1 çorba kaşığı domates salçası3 domates1 çorba kaşığı sıvıyağ2 dal maydanozTuz
  • karabiber

Yufkada kuzu kebabı Nasıl Yapılır

Soğan ve sarımsakları soyup kıyın. Maydanozu temizleyip kıyın. Domatesleri soyup küp küp doğrayın. 

Bir kaşık sıvıyağı tavada ısıtıp soğan ve sarımsağı sote edin. Eti ekleyip suyunu salıp çekinceye kadar kavurun. Domates, salça, maydanoz, yarım bardak sıcak su, tuz ve karabiber ilave edip etler yumuşayıncaya kadar pişirin.

Yufkalardan ikisini arasına yağ sürerek üst üste yayın. Diğer iki yufkaya da aynı işlemi uygulayıp yufkaları dörde kesin. Ortalarına etli malzemeyi paylaştırıp paket şeklinde kapatın. Her yufka paketinin üst kısmının ortasını artı (+) şeklinde bıçakla kesip uçlarını dışa doğru kıvırın. Yağlanmış fırın tepsisine dizip üzerlerine yumurta sarısı sürün. Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında kızarıncaya kadar pişirin.

Sos için domatesleri soyup küp küp doğrayın. Maydanozu temizleyip kıyın. Domates, salça, maydanoz, sıvıyağ, tuz ve karabiberi bir tavaya alıp sos kıvamında pişirin. Yufkalı kebabı servis tabağına alıp domates sosu ile sıcak servis yapın. Afiyet olsun.
Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.