Patlıcanları pişirmeden önce mutlaka 10-12 dakikada kadar tuzlu suda bekletin. Böylece sebzenin acısını almış olursunuz.
Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 1 saat
Kaç Kişilik: 8 Kişilik
Editör Notu: Birbirinden lezzetli tariflerimiz sayesinde hazırlaması en zor yemekleri bile olabilecek en kolay, hızlı ve pratik şekilde hazırlayabilirsiniz.
Derin bir kabın içerisine kıymayı alın. İçerisine ince kıymış olduğunuz maydanoz ve soğanları, rendelenmiş sarımsağı, baharatları ilave ederek yoğurun.
İstediğiniz şekli verdiğiniz köftelerinizi iki parmak kalınlığında kestiğiniz patlıcanlar ile birleştirerek sırası ile fırına koyacağınız tepsinize dizin.
Yemeğin sosu için tüm malzemeleri karıştırarak üzerine gezdirin.
Geride kalan domates ve biberleri de orta büyüklükte kestikten sonra gelişi güzel ilave ettikten sonra 190 derecelik fırında 1 saat pişirin.
Teşekkür ederiz.