ANASAYFA TARİFLER SİZDEN ET YEMEKLERİ FIRINDA PATLİCAN KEBABI

Fırında Patlican Kebabı

Fırında Patlican Kebabı

Patlıcanları pişirmeden önce mutlaka 10-12 dakikada kadar tuzlu suda bekletin. Böylece sebzenin acısını almış olursunuz. 

Kaç
Kişilik

8 kişilik

Hazırlama
Süresi

30 dakika

Pişirme
Süresi

1 saat

20 Tarif       2 Takipçi

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Fırında Patlican Kebabı Tarifi İçin malzemeler

  • 5 adet patlıcan
  • 5 adet domates

Köfte İçin:

  • 1 kg kıyma
  • 2 adet soğan
  • 1 demet maydanoz
  • 3 diş sarımsak
  • 2 su bardağı bayat ekmek içi
  • 2 çay kaşığı tuz
  • 2 çay kaşığı karabiber
  • 2 çay kaşığı pul biber
  • 2 çay kaşığı kimyon

Yemeğin Sosu İçin:

  • 2 yemek kaşığı biber salçası
  • 2 su bardağı sıcak su
  • 1 adet rendelenmiş domates
  • 2 çay kaşığı tuz
  • 2 çay kaşığı karabiber
  • 4 adet sivri biber

Fırında Patlican Kebabı Nasıl Yapılır?

  • Derin bir kabın içerisine kıymayı alın. İçerisine ince kıymış olduğunuz maydanoz ve soğanları, rendelenmiş sarımsağı, baharatları ilave ederek yoğurun.
  • İstediğiniz şekli verdiğiniz köftelerinizi iki parmak kalınlığında kestiğiniz patlıcanlar ile birleştirerek sırası ile fırına koyacağınız tepsinize dizin.
  • Yemeğin sosu için tüm malzemeleri karıştırarak üzerine gezdirin.
  • Geride kalan domates ve biberleri de orta büyüklükte kestikten sonra gelişi güzel ilave ettikten sonra 190 derecelik fırında 1 saat pişirin.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!