ANASAYFA TARİFLER SİZDEN ET YEMEKLERİ FIRINDA BÜTÜN TAVUK

Fırında Bütün Tavuk

Fırında Bütün Tavuk

Fırından çıkan yemeğin kokusu öyle bir sarar ki etrafı aç değilseniz bile o vakit iştahınız açılmaya başlar. Sofra kurulur, yanına mis gibi tereyağlı bir pilav yapılır. Müzik çalar, sohbet başlar. Bu bir aile geleneği haline gelir zamanla. O gün yapılan tavuğun da lezzeti bir başka olur. 

Bütün tavuk nasıl parçalanır yazımıza göz atmayı unutmayın.

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

25 dakika

Pişirme
Süresi

1 saat 50 dakika

20 Tarif       2 Takipçi

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Fırında Bütün Tavuk Tarifi İçin malzemeler

  • 1 adet bütün tavuk
  • 3 adet orta boy patates
  • 3 adet havuç
  • 2 adet çubuk tarçın

Tavuğun Marinesi:

  • Zeytinyağı
  • Taze yada kuru kekik
  • Toz kırmızı biber
  • 1 adet portakalın suyu
  • 1 avuç tane karabiber
  • 3 diş sarımsak

Fırında Bütün Tavuk Nasıl Yapılır?

  • Aldığınız bütün tavuğu bir gün önceden marine edip buzdolabında bekletin.
  • Patates ve havuçları büyüklüğüne göre ortadan ikiye veya üçe doğru kesin.
  • Fırın kabınıza marine ettiğiniz tavuğu alın. Marineden kalan sosu üzerine gezdirip patates, havuç, çubuk tarçın, tuz ilavesini yaparak tüm malzemelere sosu güzelce yedirin.
  • Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında tavuğu ilk 40-45 dakikasını üzeri kapalı bir şekilde pişirdikten sonra, üzerine örtüğünüz folyoyu alarak geri kalan zamanda üzeri açık bir biçimde pişirerek üzeri kabuk bağlamış çıtır, içi sulu güzel bir tavuk elde etmiş olacaksınız.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!