Osmanlı döneminde seferden dönen Yavuz Sultan Selim geçerken güzargahı üzerinde bulunan Gaziantep'in bugünkü adıyla Yavuzeli ilçesinde konaklar. Yavuz Sultan Selim'in geleceği haberini alan Yavuzeli sakinleri, padişahı iyi ağırlamak için türlü türlü yemekler hazırlarlar.
Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 2 Kişilik
Editör Notu: Birbirinden lezzetli tariflerimiz sayesinde hazırlaması en zor yemekleri bile olabilecek en kolay, hızlı ve pratik şekilde hazırlayabilirsiniz.
Patlıcanı közleyelim ve kabuklarını soyup küçük parçalara ayıralım.
Sarımsakları doğrayalım ve üzerine ilave edelim.
Yoğurt ve soğuyan patlıcana sarımsak ve tuz ekleyelim. Bir kabın içerisine alıp iyice karıştıralım. (İsteğe göre biraz limon suyu ve tahin ekleyebilirsiniz.)
Hazırladığımız alt karışımını kenara alalım.
Etleri tencereye alıp iyice pişirelim. Suyu bitene kadar pişirmeye devam edelim.
Etiniz sert ise iyice su ekleyerek yumuşayana kadar devam edelim işleme.
Domateslerimizi ve biberlerimizi közleyerek kenara alalım.
Hazırladığımız patlıcan sosunu tabağa yayalım. Ortasına etlerimizi güzel bir şekilde ekleyelim.
Közlediğimiz biber ve domatesleri kenara koyalım. Servise hazır, afiyet olsun.
Teşekkür ederiz.