Dereotlu Çorba

@firinci_sirine okuyucumuzdan tadı muhteşem bir çorba tarifi ile karşınızdayız. Yaz kış demeden tüketebileceğiniz dereotlu çorba, düşük kalorilidir. Tam buğday unu ve yoğurt ile hazırlanan dereotlu çorbayı, pul biber ve karabiber ile zenginleştirebilirsiniz. Dereotlu çorba nasıl yapılır sorusu için tarif detaylarına geçebiliriz.
Alternatif olarak kabaklı yaz çorbası ve tutmaç çorbası tarifini de deneyebilirsiniz.
Kaç
Kişilik
4 kişilik
Hazırlama
Süresi
20 dakika
Pişirme
Süresi
40 dakika

Dereotlu Çorba Tarifi İçin malzemeler
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 tatlı kaşığı tereyağ
- 3 yemek kaşığı tam buğday unu
- 1 çay bardağı yoğurt
- 1 yumurta sarısı
- Yarım limon suyu
- Çeyrek demet ince kıyılmış dereotu
- 5 su bardağı sıcak su
- Tuz
- Karabiber
- 1 tutam toz şeker
Dereotlu Çorba Nasıl Yapılır?
- Tencerede un ile yağı birkaç dakika kavurun. Suyu ilave edip karıştırın ve iyice kaynatın.
- Bir kasede yoğurdu yumurta sarısı ile çırpıp limon suyunu ekleyin.
- Kaynayan çorbanın suyundan birkaç kepçe alıp sosa ilave ederek karıştırın.
- Ardından sosunuzu kaynayan çorbaya yavaş yavaş ekleyin.
- Pişen çorbamıza ocaktan indirmeye yakın ince kıyılmış dereotu şeker ve tuzu ilave ederek 5 dakika daha pişirin.
- Sıcak olarak servis edin. Afiyet olsun.

Dergide bu ay neler var?
EN ÇOK OYLANANLAR