ANASAYFA TARİFLER ÇORBA TARİFLERİ KABAKLI YAZ ÇORBASI

Kabaklı Yaz Çorbası

Kabaklı yaz çorbası

Her hali güzel, her hali lezzetli olan kabak ile hazırlayabileceğiniz nefis bir yaz çorbası ile karşınızdayız. Yetiştirme alanı oldukça geniş olan kabak, sodyum, kalsiyum, manganez ve potasyum bakımından oldukça zengindir. Düşük kalorisi ile diyet listelerinde en çok yer verilen sebzelerden biridir. Sinirleri yatıştırmasının yanı sıra vücudu temizleme özelliği de mevcuttur. Yaz aylarında hem fit kalmak, hem de lezzetli bir çorba içmek isteyenler için kabak, avokado, yoğurt ve kuşkonmazı bir araya getirdik. Kabaklı yaz çorbası nasıl yapılır diyenler için, tarif detaylarına geçebiliriz.

Alternatif olarak nefis kabak çorbası ve ev yapımı brokoli çorbası tarifini de deneyebilirsiniz.

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

20 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Kabaklı Yaz Çorbası Tarifi İçin malzemeler

  • 1 adet büyük boy soğan 
  • 3-4 adet orta boy kabak 
  • 1 çay bardağı bezelye içi 
  • 2 dal kuşkonmaz (isteğe bağlı) 
  • 1-2 çay kaşığı tuz 
  • 1 diş sarımsak 
  • 1/2 çay bardağı zeytinyağı 
  • 2 su bardağı su 
  • 1 su bardağı yoğurt 
  • 1 adet olgun avokado 
  • 3-4 dal dereotu 
  • Taze çekilmiş karabiber

Kabaklı Yaz Çorbası Nasıl Yapılır?

  • Kabakları yıkayın, kabuğunu soymadan küp küp doğrayın. 
  • Soğanları da soyduktan sonra aynı şekilde küp küp doğrayın ve  tuzla avucunuzun içinde iyice ovun, acı suyunun çıkması için fazla suyunu sıkın. 
  • Soğanları ve kabakları tencereye aktarıp harmanlayın. Diş diş sarımsakları serpin, küçük doğradığınız kuşkonmazları, suyu ve zeytinyağını ekleyin. Çok kısık ateşte 20 dakika pişirin ve soğumaya bırakın.
  • Küp küp doğradığınız avokadoyu yoğurtla birlikte  bir blender yardımıyla ezerek  istediğiniz kıvama getirin. Taze çekilmiş karabiberi ilave ettikten sonra hazırladığınız karışımı ekleyin ve karıştırın.  
  • Buzdolabında iyice soğuttuktan sonra servis edin. 

ŞEFİN ÖNERİSİ

  • Servis yaparken zeytinyağında birkaç dakika kavurduğunuz küçük kuşkonmaz parçaları ve haşlanmış bezelyelerle süsleyebilirsiniz. 

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!