ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ SEBZE YEMEKLERİ ZEYTİNYAĞLILAR ZEYTİNYAĞLI MANTAR

Zeytinyağlı mantar

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

10 dakika

Pişirme
Süresi

25 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Zeytinyağlı mantar tarifi için malzemeler

  • 400 gr mantar
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 diş sarımsak
  • Tuz
  • Karabiber
  • Yarım su bardağı
  • kıyılmış maydanoz

Zeytinyağlı mantar Nasıl Yapılır

Lezzet yemek tarifleri arasında özel bir yeri olan zeytinyağlılara harika bir örnek. Mantarların kabuklarını soyup dörde bölün. Zeytinyağını tavada ısıtın. Sarımsağı rendeleyip soteleyin. Mantarları ekleyip 2 dakika yüksek ateşte karıştırın.

Kısık ateşe alarak suyunu tamamen çekinceye kadar pişirin. Tuz, karabiber ile tatlandırın. Ocaktan alıp içine kıyılmış maydanoz karıştırın ve servis yapın.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.