ANASAYFA TARİFLER ZEYTİNYAĞLI YEMEK TARİFLERİ ZEYTİNYAĞLI MANTAR

Zeytinyağlı Mantar

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

10 dakika

Pişirme
Süresi

25 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Zeytinyağlı Mantar Tarifi İçin malzemeler

  • 400 gr mantar
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 diş sarımsak
  • Tuz
  • Karabiber
  • Yarım su bardağı
  • kıyılmış maydanoz

Zeytinyağlı Mantar Nasıl Yapılır?

  • Mantarların kabuklarını soyup dörde bölün. Zeytinyağını tavada ısıtın. Sarımsağı rendeleyip soteleyin. Mantarları ekleyip 2 dakika yüksek ateşte karıştırın.
  • Kısık ateşe alarak suyunu tamamen çekinceye kadar pişirin. Tuz, karabiber ile tatlandırın. Ocaktan alıp içine kıyılmış maydanoz karıştırın ve servis yapın.

Protein deposu olarak bilinen mantarla, başlangıç menüleri için kremalı mantar çorbası da hazırlayabilirsiniz.

Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!