ZEYTİNYAĞLI LAHANA SARMA




Bu tarifi ne kadar beğendiniz? Bu tarif için oyunuz:
Zeytinyağlı lahana sarma tarifi için malzemeler
- 1 orta boy yumuşak lahana
Harcı için: - 2 çay bardağı sızma zeytinyağı
- 6 adet kışlık kuru soğan (Soğanlar acı olmamalı)
- 2 su bardağı baldo pirinç
- 2 yemek kaşığı çam fıstığı
- 2 yemek kaşığı kuş üzümü
- 2 tatlı kaşığı toz şeker
- Tuz
- Karabiber
- Yenibahar
- Tarçın
- 3 su bardağı su
- 1 su bardağı zeytinyağı
- 2 adet limonun suyu
- 1/2 demet dereotu
Zeytinyağlı lahana sarma Nasıl Yapılır
- Lahananın kök kısmını oyup çıkarın. Bütün olarak kaynayan tuzlu suda çok kısa bir süre haşlayın. Süzülmesi için bir süzgece alın.
- İç harcı için zeytinyağını bir tencerede ısıtın. Yemeklik doğradığınız soğanı ekleyin ve pembeleşene kadar kavurun. Yıkayıp süzdüğünüz pirinç ve dolmalık fıstığı ilave edip birkaç dakika daha kavurun. Kuş üzümü, toz şeker, tuz ve baharatları da ekleyip karıştırın. Üzerine 1 su bardağı su ilave edip, suyunu çekene kadar pişirin. Ocaktan alıp 10-15 dakika dinlendirin.
- Haşlanan lahana yapraklarını düz bir zemine serip sert damar kısımlarını ayırın. İçlerine hazırladığınız harçtan bir miktar koyarak sarın. Sarılan dolmaları yayvan bir tencereye dizin. Kalan suyu, zeytinyağını ve limon suyunu bir kabın içinde karıştırıp dolmaların üzerinde gezdirin. Kaynadıktan sonra kapağını kapatıp kısık ateşte lahanalar yumuşayıncaya kadar pişirin. Limon dilimleri ve ince kıyılmış dereotunu üzerine serpip, biraz da zeytinyağı ekleyerek ılık olarak servis yapın.
Önerilen Video
Panzanella Videosu
Artan pidelerler çok kolay hazırlayabileceğiniz salata tarifi
Aynı Kategoriden Tarifler


Lezzet Dergisi'nden en yeni tarifleri ve son haberleri bildirim olarak almak ister misiniz?
Mutfak Okulu

Dergide bu ay neler var?
DİYET YEMEKLERİ
YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!