ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ ÇORBALAR ÇORBA TARİFLERİ BAKLA ÇORBASI

Bakla çorbası

Kaç
Kişilik

0 kişilik

Hazırlama
Süresi

10 dakika

Pişirme
Süresi

25 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Bakla çorbası tarifi için malzemeler

Malzemeler

  • 350 gr bakla
  • 1 çay bardağı ayçiçeği yağı
  • 4~5 taze soğan
  • 2 dal dereotu
  • 6 su bardağı sıcak et suyu
  • 1 çorba kaşığı un
  • 1 limonun suyu
  • 1 çay kaşığı pulbiber
  • tuz

Terbiyesi için

  • 1 yumurta
  • 2.5 çorba kaşığı un
  • 3 çorba kaşığı yoğurt

Bakla çorbası Nasıl Yapılır

Bu özel çorbayı yemek tarifleri listenize eklemeyi unutmayın...

Baklaların uç kısımlarını koparıp temizleyin. Yıkayıp süzün ve kararmaması için bir çorba kaşığı un ve limon suyu ilaveli suda 10 dakika bekletin. Süzüp küçük parçalara doğrayın. Taze soğanları temizleyip kıyın.

Dereotunu temizleyip dal dal ayırın. Ayçiçeği yağını tencerede ısıtıp baklayı ekleyin. Baklaların rengi değişene kadar karıştırarak soteleyin. Taze soğan, sıcak et suyu ve tuzu ilave edip sebzeler iyice yumuşayana kadar pişirin.

Terbiyesi için un, yumurta ve yoğurdu bir kasede çırpın. Bir kepçe kadar çorba suyunu azar azar ekleyip karıştırın.

Terbiyeyi kaynamakta olan çorbaya azar azar ilave ederek karıştırın. Bir taşım daha kaynatıp ocaktan alın. Kaselere paylaştırıp dereotu ve pulbiberle süsleyin. Sıcak servis yapın.
Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.