ANASAYFA TARİFLER ÇORBA TARİFLERİ BAKLA ÇORBASI

Bakla Çorbası

Kökeni yüzyıllar öncesine kadar dayanan baklanın ana vatanı Asya ve Avrupa ülkeleridir. Sebze, et yemekleri, salata ve çorbaların içerisinde yer verilen bu besin, kalp dostu olmasıyla bilinir. Özellikle damar tıkanıklığına iyi geldiği için, kalp hastalarının tüketmesi gereken besinler arasındadır. Ülkemizde en çok yetiştirilen çeşidi iç, kuru ve taze bakladır. Stres ve yorgunluğu gidermesinin yanı sıra hastalık direncini de arttırır. Baklanın faydalarından bahsettiğimize göre, başlangıç menülerinde sunabileceğiniz terbiyeli bakla çorbası tarifine başlayabiliriz.

İçinde bakla olsun da ne olursa olsun diyorsanız, nefis zeytinyağlı taze bakla tarifini notlarınız arasına ekleyin.

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

10 dakika

Pişirme
Süresi

25 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Tarif Defterime Ekle

Bakla Çorbası Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • 350 gr bakla
  • 1 çay bardağı ayçiçeği yağı
  • 4~5 taze soğan
  • 2 dal dereotu
  • 6 su bardağı sıcak et suyu
  • 1 çorba kaşığı un
  • 1 limonun suyu
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • tuz

Terbiyesi için

  • 1 yumurta
  • 2.5 çorba kaşığı un
  • 3 çorba kaşığı yoğurt

Bakla Çorbası Nasıl Yapılır?

  • Baklaların uç kısımlarını koparıp temizleyin. Bol su ile durulayın ve süzüp küçük parçalara doğrayın. Taze soğanları temizleyip kıyın.
  • Dereotunu temizleyip dal dal ayırın. Ayçiçeği yağını tencerede ısıtıp baklayı ekleyin. Baklaların rengi değişene kadar karıştırarak soteleyin.
  • Taze soğan, sıcak et suyu ve tuzu ilave edip sebzeler iyice yumuşayana kadar pişirin.
  • Terbiyesi için; un, yumurta ve yoğurdu bir kasede çırpın. Bir kepçe kadar çorba suyunu azar azar ekleyip karıştırın.
  • Terbiyeyi kaynamakta olan çorbaya azar azar ilave ederek karıştırın. Bir taşım daha kaynatıp ocaktan alın. Kaselere paylaştırıp dereotu ve pul biberle süsleyin.
  • Bakla çorbasını, sebzeli bulgur pilavı ile birlikte servis edebilirsiniz. Şimdiden afiyet olsun.

Bakla Çorbasının Püf Noktaları Nelerdir?

  • Baklaların kararmaması ve canlı kalması için, tarife başlamadan önce 15 dakika limonlu suda bekletin.
  • Kabuklarını soyabilmek için; önce sıcak suya, sonra soğuk suya koyun.
  • Çorbanın aromasını arttırmak için, et veya tavuk suyu ekleyin.
  • Çorbanın kıvamı sıvı olursa un, koyu olursa su ilave edin.
  • Çorbanın terbiyesini eklemeden önce bir kez mikserden geçirin ve topaklanma kalmamasına dikkat edin.

1 Porsiyon Bakla Çorbası Kaç Kaloridir?

Bakla çorbasının bir porsiyonu 25, bir kasesi ise yaklaşık 65 kaloridir. Uzun süre tokluk hissi veren bu tarifi, diyet listelerine ekleyebilirsiniz.

Öğle ve akşam öğünlerinde yemeklerden önce sunabileceğiniz çorba tarifleri arıyorsanız, evdeki malzemelerle hazırlayabileceğiniz soğan çorbası tarifine göz atabilirsiniz.

Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!