ANASAYFA TARİFLER ZEYTİNYAĞLI YEMEK TARİFLERİ FIRINDA ZEYTİNYAĞLI LAHANA

Fırında Zeytinyağlı Lahana

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

10 dakika

Pişirme
Süresi

20 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Fırında Zeytinyağlı Lahana Tarifi İçin malzemeler

  • 500 gr beyaz lahana
  • 1 havuç
  • 1 soğan
  • 3 domates
  • 1 salçalık kırmızıbiber
  • 1 dolmalık sarı biber
  • 1 sivri biber
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 200 gr rendelenmiş taze kaşar peyniri
  • Yarım çay bardağı pirinç
  • Tuz

Fırında Zeytinyağlı Lahana Nasıl Yapılır?

  • Fırını 200 dereceye ayarlayın. Soğanı küp şeklinde doğrayıp zeytinyağında pembeleşinceye kadar kavurun.
  • Havucu halka şeklinde doğrayın ve soğana ekleyin. Kırmızı, yeşil ve sarı biberlerin çekirdeklerini temizleyip şeritler halinde doğrayın ve soğanlar ile birlikte soteleyin.
  • Lahanayı iri parçalar halinde doğrayarak biberlere ekleyin. Birkaç dakika soteledikten sonra küp doğranmış domatesleri ve tuzunu ilave edin.
  • Lahana yumuşamaya başladığında yıkanmış pirinci ekleyin ve 5 dakika sonra ocağı kapatıp yemeğin yarısını kare fırın kabına aktarın üzerini rendelenmiş kaşar peynirinin yarısı ile kaplayın.
  • Lahanın diğer yarısını kaşarın üzerine yayın. Önceden ısıtılmış fırında 10 dakika pişirdikten sonra kaşar peynirinin diğer yarısını serpin.
  • Kaşar peyniri eriyip hafif kızarana kadar fırında pişirmeye devam edin. Sıcak servis yapın. Afiyet olsun.

Alternatif olarak zeytinyağlı lahana sarması tarifini de deneyebilirsiniz.

Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!