ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ SEBZE YEMEKLERİ ZEYTİNYAĞLILAR ZEYTİNYAĞLI KABAK

Zeytinyağlı kabak

Zeytinyağlı kabak

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

25 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Zeytinyağlı kabak tarifi için malzemeler

  • 2 tane büyük soğan
  • 1 kg kabak
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 3 diş sarımsak
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • Yarım demet dereotu
  • Yarım avuç file badem içi

Zeytinyağlı kabak Nasıl Yapılır

  • Kabakları yıkayın ve kabuğunu tırtıklı bir bıçak yardımı ile kazıyıp daha sonra küp küp doğrayın. Soğanları yemeklik doğrayın ve tuzla avucunuzun içinde iyice ovun, acı suyunun çıkması için fazla suyunu sıkın. Soğanları ve kabakları tencereye aktarıp harmanlayın. Sarımsakları ekleyin ve zeytinyağını dökün. Çok kısık ateşte 20 dakika pişirin.
  • Ocaktan alıp ince kıyılmış dereotunu da üzerine serpin. Tencerenin kapağı kapalı olacak şekilde oda ısısında soğumaya bırakın. File bademleri yağsız olarak tavada birkaç dakika kavurun. Zeytinyağlı kabağın üzerine serpip servis yapın.
Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.