ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ SEBZE YEMEKLERİ ZEYTİNYAĞLILAR ZEYTİNYAĞLI BAKLA

Zeytinyağlı bakla

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

15 dakika

Pişirme
Süresi

30 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Zeytinyağlı bakla tarifi için malzemeler

  • 1 kg taze bakla
  • 3 litre su
  • 2 çorba kaşığı un
  • 1 kahve fincanı süt
  • 2 kahve fincanı limon suyu
  • 1 soğan
  • 23 diş sarımsak
  • Yarım demet dereotu
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • Tuz
  • 1 tatlı kaşığı tozşeker
  • 1 kase yoğurt

Zeytinyağlı bakla Nasıl Yapılır


Lezzet yemek tarifleri arasında özel bir yeri olan zeytinyağlılara harika bir örnek.

Baklaları temizleyin. Soğan ve sarımsakların kabuklarını soyup ince ince doğrayın. Dereotunu temizleyip kıyın. Derin bir kapta 3 litre su, un, süt ve 1 kahve fincanı limon suyunu iyice çırpın. Baklaları bu suda 15-20 dakika bekletip süzün.

Geniş bir tencerede zeytinyağını ısıtıp soğan ve sarımsakları kavurun. Baklaları ilave edin. Dikkatlice karıştırarak 12 dakika kavurun. Üzerine sırasıyla dereotu, 1 kahve fincanı limon suyu, tuz, şeker ve üzerini örtecek kadar su ilave edin. Üzerine porselen bir tabak yerleştirin. Bir taşım kaynatıp kısık ateşte 30 dakika pişirin. isteğe göre yoğurt ile soğuk servis yapın.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.