ANASAYFA TARİFLER ZEYTİNYAĞLI YEMEK TARİFLERİ KARNABAHAR YEMEĞİ

Karnabahar Yemeği

Karnabahar Yemeği

Sindirimi düzenleyen ve zararlı bakterilerin vücuttan atılmasını sağlayan karnabahar, Türk mutfağında önemli bir yere sahiptir. Depresyon ve stres riskini azaltan bu besin, A vitamini bakımından zengindir. İdrar yolu enfeksiyonlarını iyileştirmesiyle bilinir. Sinir sistemindeki hücreleri yenilemeye yardımcı olur. Malzemeler hazırsa, nefis karnabahar yemeği tarifine geçebiliriz.

İçinde karnabahar olsun da ne olursa olsun diyenler için, nefis karnabaharlı tarifler sayfamızı buraya bırakıyoruz.

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

15 dakika

Pişirme
Süresi

30 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Karnabahar Yemeği Tarifi İçin malzemeler

  • 1 adet orta boy karnabahar
  • 1 adet soğan
  • 1 adet havuç 
  • 1 adet domates
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 4 yemek kaşığı zeytinyağı  

Karnabahar Yemeği Nasıl Yapılır?

  • Soğanlar yemeklik şekilde ince ince doğranır.
  • Zeytinyağı tencereye alınır ve soğanlar zeytinyağında kavrulur. 
  • Karnabaharın çiçekleri küçük parçalara ayrılır. 
  • Havuç halka halka doğranır.
  • Kavrulan soğana salça ve domates rendesi eklenir. Salça kokusunu salınca doğranan karnabahar ve havuçlar eklenir.
  • Birkaç dakika birlikte kavurduktan sonra baharatlar eklenir ve tencereye su eklenir. 
  • Malzemelerin üstü kapanacak kadar su eklenir ve pişmeye bırakılır. Afiyet olsun.

Karnabahar Yemeğinin Püf Noktası Nedir?

  • Karnabahar haşlama esnasında yoğun bir koku verir. Bu kokuyu önlemek için, tencereye 1 adet defne yaprağı veya az miktarda sirke ekleyebilirsiniz.
  • Yeşil biber yerine kırmızı biber de kullanabilirsiniz.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!