ANASAYFA TARİFLER FARKLI TATLI TARİFLERİ PORTAKALLI İRMİK HELVASI

Portakallı İrmik Helvası

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Portakallı İrmik Helvası Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • 500 gr irmik
  • 200 gr tereyağı
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı taze sıkılmış portakal suyu
  • 3 su bardağı süt
  • 1 paket vanilya
  • 3 yemek kaşığı dolmalık fıstık
  • 2 yemek kaşığı rendelenmiş portakal kabuğu

Üzeri için

  • Dondurma
  • Toz antep fıstığı

Portakallı İrmik Helvası Nasıl Yapılır?

Tereyağını kalın tabanlı bir tencerede eritin. İrmik ve fıstıkları ekleyip rengi koyulaşıncaya kadar kavurun. Ayrı bir tencerede süt, vanilya ve şekeri kaynatın. Sütü azar azar kavrulan irmiğe ekleyin. Ardından portakal suyu ile rendelenmiş portakal kabuğunu ilave edin ve orta ateşte suyunu çekinceye kadar karıştırarak pişirmeye devam edin. Ocaktan alıp kapağı ile arasına kağıt havlu yerleştirin ve en az 15 dakika dinlenmeye bırakın. Portakallı irmik helvası hazır. Üzerine dondurma ilave edip, toz fıstık serpiştirdikten sonra servis yapın.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!