ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ SEBZE YEMEKLERİ ZEYTİNYAĞLILAR İÇ BAKLA YATAĞINDA YAPRAK SARMA

İç Bakla Yatağında Yaprak Sarma

İç bakla yatağında yaprak sarma

Osmanlı'dan günümüze kadar ulaşan yaprak sarma, Türk mutfağının en önemli lezzetleri arasındadır. Ana malzemeleri pirinç harcı ve asma yaprağı olan bu yemek, kıyma ile birlikte de sunulabilir. Yörelere göre farklılık gösteren yaprak sarma; Yunanistan, Fransa ve İtalya'da da tüketilir. Malzemeleriniz hazırsa, iç baklalı yaprak sarma nasıl yapılır, püf noktaları nelerdir birlikte görelim:

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

40 dakika

Pişirme
Süresi

40 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

İç Bakla Yatağında Yaprak Sarma Tarifi İçin malzemeler

  • 300 g salamura asma yaprağı
  • 1 su bardağı pirinç
  • 1/2 su bardağı iç bakla (Kabuğu ayıklanmış)
  • 2 adet domates (Kabuğu soyulmuş, küp doğranmış)
  • 1 adet kuru soğan (İnce küp doğranmış)
  • 2 adet limon
  • Taze nane, maydanoz, tuz
  • Zeytinyağı

İç bakla yatağı için

  • 200 g iç bakla (Haşlanıp, kabuğu soyulmuş)
  • 2 sap taze soğan (İnce doğranmış)
  • Bir tutam taze nane, limon kabuğu rendesi, tuz, zeytinyağı

İç Bakla Yatağında Yaprak Sarma Nasıl Yapılır?

  • Yaprakları biraz yumuşayana kadar haşlayıp soğuk suya alın. Birkaç kez suyunu değiştirip, süzün.
  • Pirinç, bakla, domates, soğan, nane, maydanoz, tuz ve zeytinyağını karıştırıp yapraklara sarın.
  • Tencereye kullanmadığınız kalın yapraklarla taban yapıp sarmaları içine dizin. Limonu dilimleyip sarmaların üzerini kapatın.
  • Üzerine üç su bardağı su koyup, ağırlık yapması için bir tabağı ters kapatın. Önce yüksek ateşte beş dakika, ardından kısık ateşte ortalama 40 dakika pişirin.
  • Başka bir tavaya zeytinyağı koyup, ısındığında taze soğanı hafifçe yumuşatın ve tavayı ocaktan alın.
  • İç baklayı, limon rendesi, taze nane ve tuzu ekleyip tavanın sıcağı ile karıştırın.
  • Servis tabağına sotelenmiş baklayı taban yapın üzerine veya yanına sarmaları dizin ve servis yapın. Afiyet olsun.

İç Bakla Yatağında Yaprak Sarmanın Püf Noktaları Nelerdir?

  • İç baklanın çabuk pişmesi için tarife başlamadan 1 saat önce ılık suda bekletin.
  • Kullanacağınız asma yaprakların damarsız ve ince olmasına özen gösterin.
  • Yapraklar tuzlu olduğu için, iç harca bir tutamdan fazla tuz koymayın.
  • Artan yaprakları tuz basma yöntemini kullanarak daha uzun süre saklayabilirsiniz.
  • Pişirme işlemi esnasında tencerenin içerisine limon dilimleri ekleyin.

1 Porsiyon İç Bakla Yatağında Yaprak Sarma Kaç Kaloridir?

Düşük kalorisi ve hafifliği ile çok sevilen zeytinyağlılar sizin de damak zevkinize hitap ediyorsa, zeytinyağlı taze fasulye tarifine göz atın.


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!