ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ SEBZE YEMEKLERİ SULU YEMEK TARİFLERİ SOSLU PATLICAN

Soslu Patlıcan

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

30 dakika

Pişirme
Süresi

35 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Soslu Patlıcan Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • 5 kemer patlıcan
  • 1 soğan
  • 3 çarliston biber
  • 1 yemek kaşığı tatlı biber salçası
  • 2 domates
  • 2 diş sarımsak
  • Yarıs su bardağı su
  • Tuz
  • 1 çay kaşığı toz şeker
  • Kırmızı pul biber

Kızartmak için

  • Ayçiçeği yağı

Soslu Patlıcan Nasıl Yapılır?

  • Patlıcanların kabuklarını alacalı soyun ve tuz serperek 10 dakika soğuk suda bekletin. Yıkayıp kuruladıktan sonra ayçiçeği yağında kızartıp kağıt havlu üzerine alın.
  • Ayrı bir tavada küçük doğranmış kuru soğan, sarımsak, çarliston biberler ve domatesleri kavurun.
  • Biber salçası, yarım su bardağı su, tuz, pul biber ve şeker ilavesi yaparak 5 dakika kadar kaynatın. Karışımı patlıcanlarla karıştırıp servise yapın.

Ana öğünlerde olarak sunabileceğiniz patlıcan yemeği tarifini de notlarınız arasına ekleyin.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için çerez politikamızı inceleyebilirsiniz.