ANASAYFA TARİFLER SULU YEMEK TARİFLERİ SOSLU PATLICAN

Soslu Patlıcan

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

30 dakika

Pişirme
Süresi

35 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Soslu Patlıcan Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • 5 kemer patlıcan
  • 1 soğan
  • 3 çarliston biber
  • 1 yemek kaşığı tatlı biber salçası
  • 2 domates
  • 2 diş sarımsak
  • Yarıs su bardağı su
  • Tuz
  • 1 çay kaşığı toz şeker
  • Kırmızı pul biber

Kızartmak için

  • Ayçiçeği yağı

Soslu Patlıcan Nasıl Yapılır?

  • Patlıcanların kabuklarını alacalı soyun ve tuz serperek 10 dakika soğuk suda bekletin. Yıkayıp kuruladıktan sonra ayçiçeği yağında kızartıp kağıt havlu üzerine alın.
  • Ayrı bir tavada küçük doğranmış kuru soğan, sarımsak, çarliston biberler ve domatesleri kavurun.
  • Biber salçası, yarım su bardağı su, tuz, pul biber ve şeker ilavesi yaparak 5 dakika kadar kaynatın. Karışımı patlıcanlarla karıştırıp servise yapın.

Ana öğünlerde olarak sunabileceğiniz patlıcan yemeği tarifini de notlarınız arasına ekleyin.

Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!