ANASAYFA TARİFLER SULU YEMEK TARİFLERİ SEBZELİ TAVUK YAHNİ

Sebzeli Tavuk Yahni

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

30 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Tarif Defterime Ekle

Sebzeli Tavuk Yahni Tarifi İçin malzemeler

  • Yarım kg kemiksiz tavuk but
  • 2 patates
  • 250 gr taze fasulye
  • 1 patlıcan
  • 1 kabak
  • 1 havuç
  • 4 yemek kaşığı ayçiçeği yağı
  • Yarım su bardağı bezelye
  • 2~3 domates
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 soğan
  • 3 diş sarımsak
  • 2 dal taze kekik~biberiye
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kırmızı pul biber
  • Yeteri kadar ılık su

Sebzeli Tavuk Yahni Nasıl Yapılır?

  • Tavuk etlerini iri kuşbaşı şeklinde doğrayın. Soğan ve domatesi yemeklik doğrayın. Kabak, havuç, patlıcan ve patatesi iri küpler halinde doğrayın.
  • Ayçiçeği yağını tencerede ısıtın. Piliç etlerini ilave ederek 2-3 dakika soteleyin. Soğan ve sarımsakları ilave edin.
  • Daha sonra havuçları ilave ederek 4-5 dakika pişirin. Patatesleri, fasulyeleri ve bezelyeleri ekleyin. Patlıcan ve kabakları birlikte ilave edip 3-4 dakika daha pişirin.
  • Son olarak domatesleri ilave edip karıştırın. Domatesler yumuşadıktan sonra yemeğin ılık suyu ve baharatları ilave edin.
  • Kısık ateşte sebzeler ve tavuk eti yumuşayıncaya kadar pişirin. Sıcak servis yapın.

 Dilerseniz, dana veya kuzu eti ile hazırlanabilen soğan yahni tarifini de deneyebilirsiniz.

Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!