ANASAYFA TARİFLER SULU YEMEK TARİFLERİ SEBZELİ ET KAVURMA

Sebzeli Et Kavurma

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

15 dakika

Pişirme
Süresi

30 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Sebzeli Et Kavurma Tarifi İçin malzemeler

  • Yarım kg dana eti
  • 1 soğan
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 2 sivri biber
  • 2 salçalık kırmızı biber
  • 2 dolmalık sarı biber
  • 2 domates
  • 1 havuç pırasa
  • 2-3 dal taze soğan
  • 2 çorba kaşığı margarin
  • 1 çorba kaşığı domates salçası
  • 1 su bardağı sıcak su
  • Tuz
  • Karabiber

Sebzeli Et Kavurma Nasıl Yapılır?

  • Dana etini ince uzun parçalar halinde doğrayın. Soğanı rendeleyip bir kaba alın ve sıvıyağla karıştırın. Etleri bu sosun içinde 1 saat bekletin.
  • Sebzeleri temizleyip doğrayın. Etin sosunu süzüp tencereye alın. Margarini ekleyip kısık ateşte 10 dakika pişirin. Sebzeleri ekleyip kavurun. 
  • Salçayı sıcak suda ezip etli karışıma ilave edin. Tuz ve karabiber serpip karıştırın. 5-6 dakika daha pişirip sıcak olarak servis yapın.

    Afiyet olsun.

    Dilerseniz, kuzu etiyle hazırlanan fırında sebzeli et tarifini de deneyebilirsiniz.

Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!