ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ SEBZE YEMEKLERİ SULU YEMEK TARİFLERİ SEBZELİ ET KAVURMA

SEBZELİ ET KAVURMA

4 Kişilik
Hazırlama 15 dakika
Pişirme 30 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Sebzeli et kavurma tarifi için malzemeler
  • Yarım kg dana eti 1 soğan 1 çay bardağı sıvıyağ 2 sivri biber 2 salçalık kırmızı biber 2 dolmalık sarı biber 2 domates 1 havuç pırasa 2-3 dal taze soğan 2 çorba kaşığı margarin 1 çorba kaşığı domates salçası 1 su bardağı sıcak su Tuz
  • karabiber
Sebzeli et kavurma Nasıl Yapılır

Dana etini ince uzun parçalar halinde doğrayın. Soğanı rendeleyip bir kaba alın ve sıvıyağla karıştırın. Etleri bu sosun içinde 1 saat bekletin.

Sebzeleri temizleyip doğrayın. Etin sosunu süzüp tencereye alın. Margarini ekleyip kısık ateşte 10 dakika pişirin. Sebzeleri ekleyip kavurun. 

Salçayı sıcak suda ezip etli karışıma ilave edin. Tuz ve karabiber serpip karıştırın. 5-6 dakika daha pişirip sıcak olarak servis yapın.

Afiyet olsun.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.