ANASAYFA TARİFLER SULU YEMEK TARİFLERİ RATATOUİLLE

Ratatouille

İlk kez Marsilya'da hazırlanan ratatouille, Fransız mutfağından dünyaya yayılan lezzetlerden biridir. Tamamen sebze ile hazırlanan bu yemek, diyet yapanların ve vejeteryanların vazgeçilmezleri arasındadır. İsmi Fransızca 'bulamaç' anlamına gelir. Kızartma, fırınlama veya közleme olarak hazırlanır. İçeriğinde kalsiyum, fosfor, magnezyum ve vitamin barındırdığı için, damar tıkanıklığı riskini düşürmesiyle bilinir. Genellikle ana yemek olarak sunulur. Malzemeleriniz hazırsa, evinizde Fransız mutfağının esintilerini hissettirecek orijinal ratatouille yapımına başlayabiliriz.

Kaç
Kişilik

8 kişilik

Hazırlama
Süresi

10 dakika

Pişirme
Süresi

20 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Ratatouille Tarifi İçin malzemeler

  • 2 diş sarımsak
  • 60 ml zeytinyağı
  • 300 gr soğan
  • 2 kabak
  • 2 dolmalık sarı biber
  • 2 dolmalık kırmızıbiber
  • 2 dolmalık yeşil biber
  • 2 patlıcan
  • 1 kg küp kesilmiş domates
  • 3 yemek kaşığı kıyılmış fesleğen
  • Tuz
  • Karabiber

Ratatouille Nasıl Yapılır?

  • İnce kıyılmış sarımsakları ve zeytinyağını tencereye alıp çok kısık ateşte kavurun.
  • Ufak doğranmış soğanları ilave edin ve yumuşayıncaya kadar pişirin.
  • Ufak küp şeklinde doğranmış sebzeleri ilave edin. Tencerenin kapağını kapatıp sebzeler yumuşayıncaya kadar çok kısık ateşte pişirin.
  • Kıyılmış fesleğen, tuz ve karabiberle tatlandırın.
  • Yoğurtla hazırlanan yemekler ratatouille ile çok yakıştığı için; rus salatası veya haydari ile birlikte servis edebilirsiniz. Şimdiden afiyet olsun.

Ratatouille Püf Noktaları Nelerdir?

  • Domates ve sarımsağın lezzetini arttırmak için, tarife başlamadan önce közleyin.
  • Sebzeleri kısık ateşte pişirin. Bu sayede daha canlı kalmalarını sağlayabilirsiniz.
  • Dilerseniz patates veya brokoli gibi sevdiğiniz sebzeleri de ilave edebilirsiniz.
  • Sebzeler pişerken, tahta kaşık ile ara sıra karıştırın. Pişip pişmediğini anlamak için, kürdan kullanabilirsiniz.
  • İsteğe göre tencere yerine fırında közlemeyi de deneyebilirsiniz.

1 Porsiyon Ratatouille Kaç Kaloridir?

Ratatouillenin bir porsiyonu, yaklaşık 30 kaloridir. Vitamin ve mineral bakımından zengin olan bu tarifi, diyet listelerine ekleyebilirsiniz. 

Düşük kalorili sebze yemekleri sizin de damak zevkinize hitap ediyorsa, ratatouillenin farklı bir versiyonu olan türlü tarifine göz atabilirsiniz.

Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!