ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ SEBZE YEMEKLERİ SULU YEMEK TARİFLERİ PATATESLİ VE PEYNİRLİ SOĞAN DOLMASI

Patatesli ve peynirli soğan dolması

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Patatesli ve peynirli soğan dolması tarifi için malzemeler

Malzemeler

  • 4 soğan
  • Zeytinyağı

İç harcı için

  • 2 patates
  • 2 dilim pastırma
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • Tuz
  • 1 su bardağı krema

Üzeri için

  • 1 çay bardağı rendelenmiş dil peyniri
  • 4~5 dal fesleğen

Patatesli ve peynirli soğan dolması Nasıl Yapılır

Soğanların baş kısımlarını kesip içlerinin bir kısmını çıkartın. Üzerlerine bir fırça yardımıyla zeytinyağı sürüp alüminyum folyo ile sarın ve yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 40 dakika pişirin. İç harcı için rendelediğiniz patatesler ve küp doğradığınız pastırmayı tereyağında soteleyin. Patatesler yumuşamaya başladığında kremayı ilave edip tuz ile tatlandırın ve ocaktan alın. Pişen soğanların içlerini patatesli harç ile doldurun. Üzerlerine rendelenmiş dil peyniri ve ince kıydığınız fesleğeni serpip önceden ısıtılmış 200 derece fırında peynir eriyene kadar yaklaşık 10-12 dakika daha pişirin. Sıcak servis yapın.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.