Patatesli ve peynirli soğan dolması

Kaç
Kişilik
4 kişilik
Hazırlama
Süresi
-
Pişirme
Süresi
-
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?
Patatesli ve peynirli soğan dolması tarifi için malzemeler
Malzemeler
- 4 soğan
- Zeytinyağı
İç harcı için
- 2 patates
- 2 dilim pastırma
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- Tuz
- 1 su bardağı krema
Üzeri için
- 1 çay bardağı rendelenmiş dil peyniri
- 4~5 dal fesleğen
Patatesli ve peynirli soğan dolması Nasıl Yapılır
Soğanların baş kısımlarını kesip içlerinin bir kısmını çıkartın. Üzerlerine bir fırça yardımıyla zeytinyağı sürüp alüminyum folyo ile sarın ve yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 40 dakika pişirin. İç harcı için rendelediğiniz patatesler ve küp doğradığınız pastırmayı tereyağında soteleyin. Patatesler yumuşamaya başladığında kremayı ilave edip tuz ile tatlandırın ve ocaktan alın. Pişen soğanların içlerini patatesli harç ile doldurun. Üzerlerine rendelenmiş dil peyniri ve ince kıydığınız fesleğeni serpip önceden ısıtılmış 200 derece fırında peynir eriyene kadar yaklaşık 10-12 dakika daha pişirin. Sıcak servis yapın.
Aynı Kategoriden Tarifler


Lezzet Dergisi'nden en yeni tarifleri ve son haberleri bildirim olarak almak ister misiniz?
Mutfak Okulu

Dergide bu ay neler var?
DİYET YEMEKLERİ
YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!