ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ SEBZE YEMEKLERİ SULU YEMEK TARİFLERİ KEKİKLİ PATATES

Kekikli Patates

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

10 dakika

Pişirme
Süresi

15 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Kekikli Patates Tarifi İçin malzemeler

  • 4 dal kekik
  • 1 kg taze patates
  • 1 tutam toz safran
  • 2 sivri biber
  • 1 soğan
  • 3 diş sarımsak
  • 2 çorba kaşığı zeytinyağı
  • 1 su bardağı sıcak su
  • Tuz
  • Kırmızı toz biber

Kekikli Patates Nasıl Yapılır?

  • Kekiğin yarısını yaprak yaprak ayırın. Patatesleri soyup elma gibi dilimleyin. Soğan ve sarımsakları soyup kıyın. Sivribiberleri temizleyip doğrayın.
  • Zeytinyağını tencerede ısıtıp soğan ve sarımsağı soteleyin. Patatesleri ekleyip harmanlayın.
  • Sıcak su, safran ve tuzu ilave edip tencerenin kapağını kapatıp patatesler yumuşayıncaya kadar pişirin.
  • Ocaktan alıp kekik yapraklarını ilave edin. Kapağı kapalı olarak soğumaya bırakın.
  • Servis tabağına alıp kalan kekik dallarıyla yapraklarıyla süsleyin. Toz biber serpip servis yapın. Afiyet olsun.

Dilerseniz, düşük kalorisi ve lezzetiyle fırında baharatlı patates tarifini de deneyebilirsiniz.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için çerez politikamızı inceleyebilirsiniz.