ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ SEBZE YEMEKLERİ SULU YEMEK TARİFLERİ GİRABOLU SOSLU ASMA BOHÇASI

GİRABOLU SOSLU ASMA BOHÇASI

6 Kişilik
Hazırlama 40 dakika
Pişirme 45 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Girabolu soslu asma bohçası tarifi için malzemeler

Malzemeler

  • 1 çay bardağı nohut 1 çay bardağı kuru fasulye 1 çay bardağı aşurelik buğday 2 kemiksiz tavuk budu 1 soğan 1 havuç 250

300 gr asma yaprağı Karabiber

  • kırmızıbiber Kekik
  • reyhan Yarım demet dereotu Yarım demet maydanoz 1 su bardağı su Tuz Sos için: 1 çay bardağı girabolu (frenk üzümü) suyu 3

4 diş sarımsak 2 domates 1 çorba kaşığı domates salçası 1 çorba kaşığı pekmez Tuz Süsleme için: Girabolu tanesi (frenk üzümü) 2

3 asma yaprağı Yarım çorba kaşığı sıvıyağ

Girabolu soslu asma bohçası hazırlanışı

Nohut, fasulye ve buğdayı akşamdan ıslatın. Ertesi gün suyunu değiştirip ayrı kaplarda haşlayın. Nohudun kabuklarını soyun.

Soğan ve havucu temizleyip küp şeklinde doğrayın. Tavuk etini küçük küpler şeklinde doğrayın. Dereotu ve maydanozu kıyın. Nohut, fasulye, buğday, soğan, havuç, tavuk eti, dereotu, maydanoz, tuz ve baharatları karıştırıp iç malzemesi hazırlayın.

Asma yapraklarını haşlayıp süzün. İç malzemesini asma yapraklarına irice sarın. Tencereye dizip 1 su bardağı su ekleyin. Ara sıra suyunu kontrol ederek 35 dakika pişirin.

Sos için; sarımsakları kıyın. Domateslerin kabuklarını soyup küp şeklinde doğrayın. Girabolu suyu, sarımsak, pekmez, salça ve domatesi bir kapta karıştırın. Tencereyi ateşten indirmeden 10 dakika önce sosu ekleyin.

Sıvıyağı tavada kızdırın. Asma yapraklarını hafifçe kızartın. Sarmaları servis tabaklarına paylaştırın. Frenküzümü ve asma yapraklarıyla süsleyip servis yapın.

Afiyet olsun.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!