ANASAYFA TARİFLER FIRIN YEMEKLERİ FIRINDA ISPANAK MÜCVERİ

Fırında Ispanak Mücveri

Fırında pastırmalı ıspanak mücveri

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

25 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Fırında Ispanak Mücveri Tarifi İçin malzemeler

  • 2 kg ıspanak
  • 3 yumurta
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 1 su bardağı süzme yoğurt
  • 1 çay bardağı ceviz içi
  • 2 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • Yarım demet taze soğan
  • 100 g süzme peynir (Çatalla ezilmiş)

Üzeri için

  • Çörek otu
  • Susam

Fırında Ispanak Mücveri Nasıl Yapılır?

  • Ispanakları yıkayıp süzdükten ve ince ince kıydıktan sonra tuz ilave ederek avucunuzun içinde iyice ovun ve fazla suyunu sıkın.
  • Büyük bir kaba aktarın. İçine yumurtaları kırın, zeytinyağını, yoğurdu, ince doğranmış taze soğanı, çatalla ezilmiş süzme beyaz peyniri, unu, kabartma tozunu, tuzu ve karabiberi ekleyin. İyice karıştırın.
  • Elde ettiğiniz ıspanaklı mücver hamurunu yağlanmış küçük kek kalıplarına paylaştırın. Üzerlerine çörek otu ile susam karışımından serpin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında, 20-25 dakika pişirin.

Dilerseniz, fırında kabak mücver tarifini de deneyebilirsiniz.

Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!