ANASAYFA TARİFLER FARKLI SEBZE YEMEKLERİ YUFKA KITIRLI VE KİMYONLU BALKABAĞI

Yufka Kıtırlı Ve Kimyonlu Balkabağı

Yufka kıtırlı ve kimyonlu balkabağı

Balkabağını yemenin en güzel yolu Sevgili Elif Edes Tapan’dan gelsin :)) Balkabağı, tahin, kimyon ve yufka ile hazırlanan atıştırmalıkları çok seveceksiniz. 

Bal kabağı ile farklı tatlar denemek isteyenler için, bal kabağı çorbası, zeytinyağlı bal kabağı ve zencefilli bal kabaklı kek tarifini de buraya bırakıyoruz.

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

30 dakika

Pişirme
Süresi

30 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Yufka Kıtırlı Ve Kimyonlu Balkabağı Tarifi İçin malzemeler

  • 250 g balkabağı (Ayıklanmış)
  • 4-5 yemek kaşığı su
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı tahin
  • 1-2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1-2 yemek kaşığı limon suyu
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1 tatlı kaşığı tane kimyon
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 1/2-1 çay kaşığı tuz
  • 1 diş sarımsak (Ezilmiş)
  • 1 adet yufka (Günlük ve taze)

Yufka Kıtırlı Ve Kimyonlu Balkabağı Nasıl Yapılır?

  • Balkabağını kuşbaşı doğrayın ve tencereye alın. Su ve tereyağını ilave ederek kapağı hafif açık, orta ateşte yumuşayana ve suyunu çekene kadar yaklaşık 10-15 dakika pişirin.
  • Balkabağını, suyunu süzerek derin bir kaba alın ve ezin. Yufka hariç, kimyonun yarısını ve diğer tüm malzemeyi ilave ederek püre haline getirin.
  • Yufkayı tezgaha serin ve yarısına az su ilave edilmiş zeytinyağı sürün.
  • Dilediğiniz gibi, yuvarlak, üçgen veya baklava seklinde kesin ve fırın tepsisine dizerek önceden ısıtılmış 170 derecedeki fırında 10-15 dakika, hafif renk alana kadar pişirin.
  • Balkabağı püresini servis kabına alarak üzerine tane kimyon ile kırmızı pul biber serpin. Yufka kıtırları ile birlikte servis edin.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!