ANASAYFA TARİFLER FARKLI SEBZE YEMEKLERİ TATER TOTS

Tater Tots

Tater Tots

Tater tots, Amerika'da sıklıkla tüketilen bir üründür. Patatesin çeşitli baharatlar ile harmanlanması sonucunda ortaya çıkmıştır. İçi yumuşak, dışı gevrek bir katmana sahiptir. 1953 yılında dünyaca ünlü bir sos markası bulmuştur. Amerika'da marketlerde donuk satıldığı gibi evlerde de kolayca yapılabilmektedir. Malzemeler hazırsa, tater tots tarifi için detaylara geçebiliriz.

Farklı lezzet alternatifleri için patates sufle, patatesli pankek ve patatesli gül böreği tariflerine göz atabilirsiniz. 

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

20 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Tater Tots Tarifi İçin malzemeler

  • 900 gr patates, soyulmuş
  • 1 yemek kaşığı un
  • 1 çay kaşığı sarımsak tozu
  • 1/2 çay kaşığı soğan tozu
  • 1/4 çay kaşığı kuru kekik
  • 1/4 çay kaşığı kuru dereotu
  • Tuz ve taze çekilmiş karabiber
  • 1 su bardağı bitkisel yağ
  • 2 yemek kaşığı doğranmış taze maydanoz yaprağı

Tater Tots Nasıl Yapılır?

  • Patatesleri büyük bir tencereye koyun ve soğuk su ile kaplayın. Kaynatın ve yarı kaynayana kadar pişirin, yaklaşık 6-7 dakika; iyice süzün ve soğumaya bırakın.
  • Patatesleri rendeleyin ve patateslerin tamamını mümkün olduğunca fazla suyunu alarak farklı bir kaba alın. 
  • Un, sarımsak tozu, soğan tozu, kekik ve dereotu karıştırın; tuz ve karabiber ile baharatlayın. Karışım şekil verilebilir ancak kuru olmalıdır. Patatesleri tots haline yani dikdörtgenler haline getirin.
  • Yağı büyük bir tencerede ısıtın. 
  • Tavaya bir seferde 5 veya 6 tane ekleyin ve eşit şekilde altın rengi ve gevrek olana kadar yaklaşık 3-4 dakika pişirin. Kağıt havlu serili bir tabağa aktarın.
  • Maydanoz serperek servis edin. Afiyet olsun. 
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!