ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ SEBZE YEMEKLERİ DİĞER SEBZE YEMEKLERİ TARÇINLI KIRMIZI FASULYE

Tarçınlı kırmızı fasulye

Tarçınlı kırmızı fasulye

Ana vatanı Peru olan kırmızı fasulye, ülkemizde Akdeniz Bölgesi'nde yetiştirilir. Yüksek oranda lif içeren bu besin, protein ve demir mineralleri de barındırır. Genellikle pilav, et ve salataların içerisinde kullanılır. Antioksidan özelliği sayesinde kanser ve kalp hastalıkları riskini azaltır. Malzemeleriniz hazırsa, fasulye sevmeyenleri bile kendine hayran bırakacak kırmızı fasulye tarifine başlayabiliriz.

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

1 saat

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Tarçınlı kırmızı fasulye tarifi için malzemeler

  • 1 kg kırmızı fasulye (Bir gün önceden suda bekletilmiş)
  • 1 çay bardağı zeytinyağı 
  • 10 adet arpacık soğan
  • 1 adet büyük boy havuç (Yuvarlak doğranmış)
  • 2 diş sarımsak 
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 su bardağı doğranmış domates
  • 1 yemek kaşığı kuş üzümü
  • 1 adet çubuk tarçın  
  • 6-8 adet jalapeno turşusu
  • Yarım tatlı kaşığı tuz

Tarçınlı kırmızı fasulye Nasıl Yapılır

  • Zeytinyağının yarısını tencerede ısıtın. Arpacık soğanları ve havuçları ekleyip, 2-3 dakika kavurun. Sarımsağı, domatesi ve salçayı ekleyip, karıştırın.
  • Orta ateşte arada bir karıştırarak kıvamlı bir sos elde edene kadar pişirin ve kırmızı fasulyeyi ilave edin.
  • Birkaç kez karıştırdıktan sonra çubuk tarçını, kuş üzümünü, tuzu ve üzerini 3 parmak geçecek kadar sıcak suyu ekleyin.
  • Önce yüksek ateşte 2 dakika kaynatın ve tencerenin kapağını kapatın. Orta ateşte fasulyeler yumuşayana kadar pişirin (arada bir kontrol edin ve suyu azalmışsa sıcak su ekleyin).
  • Daha sonra jalapeno biber turşusunu ekleyin. 1-2 taşım daha kaynattıktan sonra tencereyi ocaktan alın.
  • Pişen fasulyenin üzerine kalan yarım çay bardağı zeytinyağını gezdirin. Tencerenin kapağını kapatın ve oda sıcaklığında soğumaya bırakın.
  • Tarçınlı kırmızı fasulyeyi, pirinç pilavı ile birlikte servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.

Tarçınlı Kırmızı Fasulyenin Püf Noktaları Nelerdir?

  • Konserve fasulye kullanacaksanız, tarife başlamadan önce mutlaka sudan geçirin.
  • Fasulyelerin daha kolay pişmesi için, bir gece önceden ılık suda bekletin.
  • Fasulyeleri pişirirken tencerenin içerisine tuz ekleyin ve karıştırın.
  • Fasulyeler piştikten sonra tuz eklememeye özen gösterin. Aksi takdirde fasulyeler sertleşmeye başlayacaktır.

1 Porsiyon Tarçınlı Kırmızı Fasulye Kaç Kaloridir?

  • Tarçınlı kırmızı fasulyenin bir porsiyonu, yaklaşık 335 kaloridir. Farklı bir tat denemek için maş fasulyesi tarifini de deneyebilirsiniz.

İçeriğindeki vitamin ve mineraller sayesinde bağışıklığı güçlendiren sebze yemeklerine göz atabilir, beğendiğiniz tarifleri sevdiklerinizle paylaşabilirsiniz.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için çerez politikamızı inceleyebilirsiniz.