ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ SEBZE YEMEKLERİ DİĞER SEBZE YEMEKLERİ SULTANİ BEZELYELİ GNOCCHİ

Sultani bezelyeli gnocchi

Sultani bezelyeli gnocchi

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

20 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Sultani bezelyeli gnocchi tarifi için malzemeler

  • Bir kase sultani bezelye
  • Bir avuç yeşil erik (Opsiyonel)
  • 4 kişilik taze gnocchi (Yaklaşık 350 g)
  • 2 yemek kaşığı krem peynir
  • 100 g kahvaltılık tuzsuz lor peyniri
  • 1 tatlı kaşığı tereyağı
  • 1/2 çay bardağı zeytinyağı
  • Limon kabuğu rendesi
  • Bol parmesan peyniri (Üzeri için)
  • Taze nane 
  • Tuz

Sultani bezelyeli gnocchi Nasıl Yapılır

Mevsimin en güzel sebzelerinden sultani bezelyeli gnocchi..

Derin bir tencereye su doldurun, erikleri atıp kaynatın. Kaynayan suya biraz tuz atın ve gnocchileri ekleyin. 

Gnocchiler haşlanırken geniş bir tavada tereyağı ve zeytinyağını ısıtın, sultani bezelyeyi koyun ve çevirerek yumuşatın. Biraz yumuşayınca peynirleri ekleyip karıştırın. Bu arada yaklaşık 10 dakika geçmiş olmalı ve gnocchilerin de haşlanmış olması gerekiyor. 

Suyun üzerine çıkan gnocchileri kevgirle alıp tavaya aktarın. Biraz çevirin ve servis tabaklarına alın. 

Üzerine bol limon kabuğu rendesi, parmesan peyniri ve taze nane serpin.

Bu yemek için sultani bezelyeyi yaz sonuna kadar yetiştiricisinden bulabilirsiniz.

Gnocchi yaparken hangi malzeme kullanırsanız kullanın, sosunun yoğun olmasına önem verin. Sosu bol ve kıvamlı olmalı. Bunu da krema, pesto sos ya da domates ile sağlayabilirsiniz. Krem peynir de malzemeye göre iyi bir alternatif.

Mantar ve bezelye soslu cnocchi tarifi için tıklayın

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.